Povestește-mi despre relația ta, doctore :)


Cum crezi că ar recționa psiholgul tău dacă i-ai pune întrebarea asta? Nu ți se pare curios că îi ceri omului care îți pune gresie și faianță “referințe”, dar celui care îți pune întrebări nu poți? 
Chiar și coafezei îi ceri poze cu cliente. Ce e drept :) și la coafor e mare miza. Multe femei ajung mai întâi acolo când vor să-și schimbe viața. 
Intimitatea asta protejează pacienții sau îl protejează pe psiholog, de umbrele eșecurilor despre care nu o să afli niciodată? 
Și dacă nu putem să vorbim despre pacienți, hai să vorbim despre noi. Orice om care afirmă că-mi poate reda echilibrul trebuie să-mi demonstreze mai întâi că el îl are. Orice consilier marital trebuie să înceapă cu o anumită familie pe care să o facă fericită. A lui. 

Dar prietenul care nu are o relație ca lumea de 4 ani, dar care știe ce greșești tu în a ta. Care are 5 ani. 
Cred că greșești… bine :) dacă în vremurile astea de fast food și fast love formezi cu cineva un cuplu de 5 ani. 1826 de nopți. Îl bați pe Harun Al-Rashid. A avut 1001 :)

Cum crezi că ar reacționa prietenele tale care nu au copii, dar te învață cum să-l crești pe al tău, dacă le-ai întreba despre părinții lor?
Despre problemele de la serviciu?
Despre relațiile la care încă se mai gândesc în relațiile de acum la care se gândesc să renunțe?

Cum crezi că ar reacționa femeile divorțate dacă le-ai întreba de ce sunt acre când aud de nunți? Sigur că nu toate, dar sunt atât de multe ca niște ani-ursitoare. Ele știu deja sfârșitul poveștii și te compătimesc fără să înțeleagă că știu sfârșitul poveștii lor. Povestea ta are alți eroi principali.

Cred că v-am mai povestit că am fost sfătuit de diverși “experți” în marketing să o ascund pe Ramona. Apoi să ascund că am mai fost căsătorit. Sau măcar de câte ori :)) “Dă mai bine să fii un bărbat singur”. Serios? Despre ce fel de relații poate să vorbească un bărbat singur? Despre cea cu mâna lui stângă??

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face cu gura este să o păstrezi închisă când nu ai trăit chiar tu un lucru sau când ți nu ți-a ieșit. Un om mai deștept decât mine a spus că “atunci când dai sfaturi pe care nu le-ai trăit e ca și când ai duce însetatul la un izvor pictat pe perete”.
Ești o fraudă. 
O frână. 
Da, povestește-mi despre relația ta, doctore!
Povestește-mi despre copilul tău, după ce-l faci.
Despre ce e căsnicia, când ți-a reușit, că în bară am dat-o mai toți măcar o dată!
Povestește-mi despre relația ta fericită când o să existe și lasă-mă să plutesc pe apele mele tulburi, dar foarte calde. 

Ce s-ar întâmpla dacă înainte să le spunem altora cum să-și trăiască viața, am avea grijă de a noastră?

................................
Citește cel mai nou articol aici! Link: http://www.radufconstantinescu.ro
Back to Top