“Femeia bărbat”




Problema nu e că șoferițele din București nu conduc la fel de bine ca bărbații. Problema e că au ajuns să înjure la fel de urât ca ei. 
Problema nu e că femeile concurează de la egal la egal cu bărbații pe joburi “bărbătești”, ci că atitudinea lor se masculinizează. 
Dispar pe rând: delicatețea, feminitatea, simțul estetic. 
Totul într-o încercare dusă până la absurd de a se detașa de ceea ce “femeile bărbat” numesc “pițipoance”.


The future is not available in your country.


Viitorul nu mai e disponibil în România. 
La șanse avem stoc epuizat.
La intenții bune avem fonduri insuficiente. 

Nu vreau să sune ca la bancă, dar nicio promisiune politică nu mai… prezintă credit. 

Ce trebuie să faci ca să fii iubit?




O poveste de bărbat pe care o vor înțelege mai bine femeile. Piesă în trei acte. 


Am vrut să-i ofer totul. Din păcate, “totul” însemna atunci ceva mai mult decât “nimic”.
Femeile spun că bărbații nu sunt suficient de romantici pentru că nu le fac mereu complimente. La gura mea se băteau superlativele să iasă. Să i se pună pe umeri. Să-i lungească genele. Să-i umezească ochii. Bine, ca bărbat în devenire, aș fi fost dezamăgit să i se umezească doar ochii :)) 
Renunțam la mine ca să ne duc pe “noi” la cinematograf. 
Ea mi-a urmat exemplul și a renunțat și ea la mine :)) Pentru un tip care a cumpărat cinematograful și l-a transformat în sală de bingo. 
Am pierdut pe linie :)))
Mi-a zis la câteva săptămâni după: În complimente poți să te îmbraci doar când nu ieși din casă. 

Arta nu trebuie să ne facă mai fericiți, ci mai buni.


E un citat aproximativ dintr-un mare compozitor care a fost întrebat cum se simte când știe că “a făcut atâția oameni fericiți” cu muzica lui. 
“Fericiți? Eu am vrut să-i fac mai buni”.
Rar mi-a făcut mai multă plăcere să fac parte dintr-un proiect atât de mic din punct de vedere al locurilor din sală și atât de mare dacă judecăm după numele care au fost pe scenă. 


Rar am mai simțit de sărbători că putem să facem diferența fără să ne punem hainele “de scandal” și fără să ieșim în stradă. Ba, chiar invers! Ne-am pus haine frumoase și am intrat în spațiul splendid aranjat de Creart la Teatrelli. 


Mulți oameni mi-au spus că n-au apucat bilete la niciunul dintre cele 5 concerte ale seriei Silent Night! Așa este, s-au epuizat repede. Chiar și una dintre cele mai bune prietene ale Ramonei n-a reușit să mai găsească în aceeași zi cu noi!
Mi se pare frumos să vă spun mai întâi ce puteți să mai faceți. Mai puteți dona, evenimentul fiind unul de caritate în favoarea Asociației SOS Satele Copiilor România, membră a SOS Children’s Villages International. Asociația ocrotește astăzi peste 1000 de copii în dificultate, care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiei lor biologice.Trimite  un mesaj la  numărul 8844 cu textul MAMA  se angajează la o donație lunară de 2 euro, sprijinind, astfel, copiii defavorizați ai Asociației SOS Satele Copiilor România. Eu am făcut-o deja.
Eu nu prea scriu “cronici de eveniment”, mi-a trecut din perioada când o făceam la Ziarul Financiar :)) Mai mult, adesea le spun oamenilor care mă invită la un eveniment că din prietenie nu scriu despre seara lor. Ce aș avea de spus fiind cam înțepător.  De data asta am simțit că trebuie să scriu și să vorbesc de bine. 
Să vorbesc de bine firescul, care, așa cum spunea și Virgil Ianțu, nu-și prea mai găsește locul pe TV. 
Să vorbesc de bine starurile obișnuite să cânte în săli de 5000 de locuri care au venit la Teatrelli unde sunt… 50!!
E cazul să mai vorbim și de bine, că altfel o să credem că suntem înconjurați numai de minciună, de răutate și de prostie. 
Știți cum m-am simțit la Silent Night? De parcă eram ascunși!! Parcă eram O MIȘCARE DE REZISTENȚĂ PRIN BUN SIMȚ!!!
Să vă spun cum a fost duminică, în seara când am ajuns acolo și în calitate de spectator? 
Loredana a cântat un Santa Baby pe lângă care chiar și interpretarea originală a pălit. 



Cornel Ilie a lăsat rocker-ul acasă și a venit lăsând să se vadă omul sensibil pe care îl tot ascunde de ochii presei. 



Orchestra Naţională „Valahia”, dirijor Marius Zorilă, a trecut de la repertoriu clasic la modern fără să se simtă efortul, iar Lavinia Goste, pe care mulți o știu doar din zona de muzică populară, s-a dovedit o mezzosoprană expresivă.
Virgil Ianțu a prezentat, dar s-a lăsat înduplecat să și cânte trei piese. Toate femeile din sală au cântat cu el! :)) 


Vlad Miriță - perfect,  baritonul Iordache Basalic - super simpatic și a punctat foarte bine,  Corul Academic Divina Armonie - out of the box cu interpretarea! 
Cireașa de pe tort a fost însă tenorul Andrei Lazăr, în fotografie în duet cu Lavinia Goste! 



Spre rușinea mea nu-l mai ascultasem. Rețineți acest nume, pentru că în câțiva ani s-ar putea să-l cunoască toată Europa! Andrei este un demon de control și un înger de bună dispoziție, lucru rar la un tenor de clasa lui. 


O să vă mai spun doar că regia evenimentului a aparținut prietenului meu, perfecționistul până la manie, Alexandru Borundel. Am poze și cu el, dar e o persoană scandalos de discretă :)
Știu,vreți și voi să intrați în MIȘCAREA DE REZISTENȚĂ PRIN BUN SIMȚ!
O să vă dau un pont absolut sigur. Urmăriți Creart. Urmăriți programul de la Teatrelli. E o experiență spelndidă să fii atât de aproape de artist și artistul să fie Răzvan Mazilu sau Nicu Alifantis. De piesele de teatru de acolo nici nu mai vorbesc! La 50 de locuri ai senzația că nu te uiți, ci joci în ele!!
Mai multe informații pe pagina lor de facebook, link direct http://on.fb.me/1RCEg8K
Desigur, nu au atâtea like-uri cât un brand de haine de exemplu sau de pantofi, pentru că de haine au nevoie toți, de artă doar unii, iar desculți vei întâlni mai rar decât… inculți :)

Ce zici? Te înrolezi?

Când faci un cadou contează mai mult ideea, decât prețul. Bani au toți, idei… mai puțini.



Nu-ți trebuie un Doctorat ca să faci un cadou inspirat, 
dar trebuie să-ți pese. 
Interesul față de persoana aceea face toată diferența. 
Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar știu că mulți se vor supăra: Ești cu cineva, dar nu prea știi ce își dorește? Iartă-mă, dar tu ești singur sau singură. Ego-ul tău contează mai mult decât nevoile sau plăcerile celuilalt, așa că habar n-ai de ele. 
Mie îmi place să mă joc și uneori găsesc și complici care să mă ajute să fac o surpriză. De data asta, Ramonei. 
Prima grijă a fost să nu pună niște ghete curățate care să-l aștepte pe Moș Nicolae, ci niște cizme noi. Cu astea n-ai cum să dai greș la nicio femeie. Planul “malefic” avea scop dublu. În ghetuțe nu încăpea cadoul :)))
Apoi am sunat-o pe Georgiana de la beicevrei.ro să desăvârșim “opera”.
O sticlă de The Famous Grouse unde am aranjat să scrie… The Famous Ramona! :)
Funny, nu?
Eticheta e perfectă, zici că așa a venit din Scoția. 
Din fericire beicevrei.ro are un as în mânecă și nu trebuie să le tipărească acolo.  Ele vin imprimate parțial și numele sau porecla omului tău drag, prieten, soț, amant, se tipărește ulterior, la un nivel grafic impecabil. Dacă ai mai băut The Famous Grouse îți trebuie o secundă să realizezi că acum scrie The Famous Alex sau The Famous Dan, Ioana, Ramona, Elena, Maria. 
Cum Muza spune că “fără alcool multe relații nu ar fi început și încă mai multe n-ar fi rezistat” :) la ea a funcționat perfect cadoul, așa că acum dăm pontul mai departe. 
E momentul ca și alți oameni să știe că, fără să apară la TV, sunt VIP pentru tine. The Famous One You Love :)
Link direct pentru comenzi: BEICEVREI
Pont: Georgiana, complicele meu acolo, răspunde la 0740232217

Important: livrare gratuită în București, Ilfov, Timișoara, Cluj Napoca și Baia Mare

Back to Top