Arta nu trebuie să ne facă mai fericiți, ci mai buni.


E un citat aproximativ dintr-un mare compozitor care a fost întrebat cum se simte când știe că “a făcut atâția oameni fericiți” cu muzica lui. 
“Fericiți? Eu am vrut să-i fac mai buni”.
Rar mi-a făcut mai multă plăcere să fac parte dintr-un proiect atât de mic din punct de vedere al locurilor din sală și atât de mare dacă judecăm după numele care au fost pe scenă. 


Rar am mai simțit de sărbători că putem să facem diferența fără să ne punem hainele “de scandal” și fără să ieșim în stradă. Ba, chiar invers! Ne-am pus haine frumoase și am intrat în spațiul splendid aranjat de Creart la Teatrelli. 


Mulți oameni mi-au spus că n-au apucat bilete la niciunul dintre cele 5 concerte ale seriei Silent Night! Așa este, s-au epuizat repede. Chiar și una dintre cele mai bune prietene ale Ramonei n-a reușit să mai găsească în aceeași zi cu noi!
Mi se pare frumos să vă spun mai întâi ce puteți să mai faceți. Mai puteți dona, evenimentul fiind unul de caritate în favoarea Asociației SOS Satele Copiilor România, membră a SOS Children’s Villages International. Asociația ocrotește astăzi peste 1000 de copii în dificultate, care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiei lor biologice.Trimite  un mesaj la  numărul 8844 cu textul MAMA  se angajează la o donație lunară de 2 euro, sprijinind, astfel, copiii defavorizați ai Asociației SOS Satele Copiilor România. Eu am făcut-o deja.
Eu nu prea scriu “cronici de eveniment”, mi-a trecut din perioada când o făceam la Ziarul Financiar :)) Mai mult, adesea le spun oamenilor care mă invită la un eveniment că din prietenie nu scriu despre seara lor. Ce aș avea de spus fiind cam înțepător.  De data asta am simțit că trebuie să scriu și să vorbesc de bine. 
Să vorbesc de bine firescul, care, așa cum spunea și Virgil Ianțu, nu-și prea mai găsește locul pe TV. 
Să vorbesc de bine starurile obișnuite să cânte în săli de 5000 de locuri care au venit la Teatrelli unde sunt… 50!!
E cazul să mai vorbim și de bine, că altfel o să credem că suntem înconjurați numai de minciună, de răutate și de prostie. 
Știți cum m-am simțit la Silent Night? De parcă eram ascunși!! Parcă eram O MIȘCARE DE REZISTENȚĂ PRIN BUN SIMȚ!!!
Să vă spun cum a fost duminică, în seara când am ajuns acolo și în calitate de spectator? 
Loredana a cântat un Santa Baby pe lângă care chiar și interpretarea originală a pălit. 



Cornel Ilie a lăsat rocker-ul acasă și a venit lăsând să se vadă omul sensibil pe care îl tot ascunde de ochii presei. 



Orchestra Naţională „Valahia”, dirijor Marius Zorilă, a trecut de la repertoriu clasic la modern fără să se simtă efortul, iar Lavinia Goste, pe care mulți o știu doar din zona de muzică populară, s-a dovedit o mezzosoprană expresivă.
Virgil Ianțu a prezentat, dar s-a lăsat înduplecat să și cânte trei piese. Toate femeile din sală au cântat cu el! :)) 


Vlad Miriță - perfect,  baritonul Iordache Basalic - super simpatic și a punctat foarte bine,  Corul Academic Divina Armonie - out of the box cu interpretarea! 
Cireașa de pe tort a fost însă tenorul Andrei Lazăr, în fotografie în duet cu Lavinia Goste! 



Spre rușinea mea nu-l mai ascultasem. Rețineți acest nume, pentru că în câțiva ani s-ar putea să-l cunoască toată Europa! Andrei este un demon de control și un înger de bună dispoziție, lucru rar la un tenor de clasa lui. 


O să vă mai spun doar că regia evenimentului a aparținut prietenului meu, perfecționistul până la manie, Alexandru Borundel. Am poze și cu el, dar e o persoană scandalos de discretă :)
Știu,vreți și voi să intrați în MIȘCAREA DE REZISTENȚĂ PRIN BUN SIMȚ!
O să vă dau un pont absolut sigur. Urmăriți Creart. Urmăriți programul de la Teatrelli. E o experiență spelndidă să fii atât de aproape de artist și artistul să fie Răzvan Mazilu sau Nicu Alifantis. De piesele de teatru de acolo nici nu mai vorbesc! La 50 de locuri ai senzația că nu te uiți, ci joci în ele!!
Mai multe informații pe pagina lor de facebook, link direct http://on.fb.me/1RCEg8K
Desigur, nu au atâtea like-uri cât un brand de haine de exemplu sau de pantofi, pentru că de haine au nevoie toți, de artă doar unii, iar desculți vei întâlni mai rar decât… inculți :)

Ce zici? Te înrolezi?

Back to Top