O dietă necesară multora: să nu se abţină de la dulce, dar să mănânce mai puţin rahat.


Dacă toată energia pe care unii oameni o folosesc doar ca să bârfească despre ce au alţii ar fi folosită pentru a face efectiv ceva, cei care bârfesc s-ar trezi într-o situaţie nouă. Să aibă şi ei ce invidiază la alţii. 
Ei judecă pe toată lumea, pe ei n-are voie să-i judece decât Dumnezeu. Poate că nu-şi dau seama, dar Dumnezeu sau karma sau legea compensaţiei îi judecă deja: lăsându-i la locul lor. În colţul lor plin de fum de ţigară şi de fumuri în cap. 
Sociaetatea nu e perfectă tocmai pentru că ea nu e altceva decât suma relaţiilor dintre oameni. Tu poţi să schimbi ceva în grupul în care-ţi bei cafeaua, pe pagina ta de facebook pe care mulţi o folosesc pentru răfuieli reale sau inventate, poţi să faci diferenţa cu fiecare gest bun pe care îl faci sau cu fiecare pornire urâtă pe care ţi-o reprimi. Nu suntem îngeri. Dacă eram locuiam altundeva. 

Nu suntem nici demoni, dar uneori ajungem să fim.
Prea orgolioşi ca să recunoaştem că am greşit? Orgoliul e doar un nume dat celei mai populare slăbiciuni. Cea pentru propria persoană. Pe care o desenăm mai frumoasă decât este. Îi punem un abţibild colorat pe care îl numim imagine. 
Să mă ierte pudibonzii, dar e o glumă care li se potriveşte perfect: vrei să-ţi tatuezi pe penis unul mai mare. 
Vrei ca imaginea publică despre caracterul tău să fie mai frumoasă decât e caracterul tău de fapt.
Şi la ce foloseşte?

Mai ales când nu te ridici pe tine prin fapte, vrei să-i cobori pe alţii prin vorbe.
Vorbe pe care le mesteci în gură şi apoi le scuipi. 
Poate că fierea ta pătează cu doi trei stropi un rival, dar mai devreme sau mai târziu toată lumea realizează că în tine mai rămân litri!!!
Toţi avem oameni care ne-au greşit. Ne-au insultat când nu eram de faţă şi am aflat despre asta. Ne-au desconsiderat public sau ne-au săpat gropi în drum.
Chiar dacă sângele ţi se urcă la cap, vorbele să nu coboare până la nivelul lor. 
Omul e 80% apă. Ei, la cât rahat mănâncă, sunt în combintaţie cu apa cel mult... o diaree. Şi nu cred că vrei să te murdăreşti. 

Citește mai mult în cărți! http://bit.ly/BooksOverLooks





Back to Top