The right mistakes.



Dacă un lucru pe care-l faci interesează alte două persoane, cel puțin una dintre ele te va critica.
  
N-a mai fost acolo unde ești tu, dar “e precisă” că greșești.

Tu n-ai întrebat-o nimic, dar ea simte o datorie cosmică să-ți spună părerea ei. Dacă e o prietenă sau face parte din familie va argumenta că e normal să-i pese, deci să o crezi când îți zice că greșești.

Dacă e aproape o necunoscută va spune: eu n-am niciun interes! Cu atât mai mult trebuie să mă crezi! Greșești!

Și totuși tu simți că trebuie să faci acel lucru, nu pentru că greșelile cele mai mari devin amintirile cele mai frumoase, ci pentru că uneori instinctul rezolvă într-o secundă probleme la care mintea stă blocată săptămâni.

Uneori e o rochie pentru care toate îți atrag atenția că nu-ți ajung banii, alteori e un bărbat despre care spun că o să-ți mănânce anii.

Nu o dăm în paranoia, dar trebuie să știi că în spatele multor sfaturi bine intenționate se ascund intențiile unor oameni care vor să-ți pună piedică. 

Oameni care au eșuat încercând fix același lucru ca tine... și se tem că tu o să reușești.

Oameni care nici măcar n-au eșuat, că le-a fost teamă să încerce... dacă ție o să-ți iasă ușor ei ce mai fac? Le-ai dat lumea peste cap! Stai și tu cu capul la cutie ca toată lumea!

Se dau prietenii tăi, dar nu sunt decât niște golani care-ți dezumflă roțile la mașină să nu poți merge mai departe. Dar tu să-i ierți... fie că nu știu ce fac, fie că știu prea bine, tu să-i ierți, dar să nu-i asculți.

La noi,la tipi e mai simplu. Pot să mă înjur cu un prieten care mi-a zis ferește-te! și apoi să ne îmbrățisăm pe treptele bisericii... La femei e mai complicat, că te toacă prietenele zilnic: ia zi, fată, ai scăpat de ăla?   

Toți strângem niște regrete, măcar să fie alea care trebuie: să îți pară rău de ce ai făcut, nu de ce n-ai avut curajul să îndrăznești. 


foto> Anca Cernoschi
Back to Top