Multe femei sunt “drama queens”. Ce ne facem cu o specie nou apărută: DRAMA KINGS! Cum să recunoști un “drama king” și ce poți face să-l… vindeci!




DramaKinginta nu e o boală nouă și poate să fie acută sau cronică. Prima se vindecă, a doua nu. 

Bărbatul Drama King e un veritabil vampir energetic. Nu vorbim în sens metafizic, ci cât de poate de pragmatic: Femeie, ăsta ÎȚI SUGE EFECTIV TOATĂ ENERGIA!

Pentru un Drama King totul e o luptă, mereu e în criză de timp, de bani, de recunoaștere a valorii pentru că, nu-i așa, el este un bărbat deosebit, doar lumea e proastă și nu poate să-l înțeleagă. Când încerci să-l aduci cu picioarele pe pământ te consideră brusc la fel de proastă și pe tine. 
Ajută să plângi? Doar dacă o faci din taxi după ce i-ai spui Bye-bye. 

Drama King-ul este în esență un narcisist. Are nevoie de atenție tot timpul și încearcă să te lege spunând că are nevoie doar de A TA. 
Multe femei cad în capcana asta pentru că le face să se simtă SPECIALE. 
Ce să zic? În viață ți le mai și meriți…

Ce poți face? 
Mulți psihologi recomandă să EVIȚI să te implici în dramele lui. 
Râde și motanul meu, Freud, de asemenea sfat! Singurul mod în care poți evita să te implici în dramele unui drama king este dacă îl eviți pe el cu totul!
Să fii Drama King nu e un hobby! E un full time job! Toată viața lui e o dramă doar că nu are aceeași intensitate tot timpul. 
Așadar evitarea e o soluție la fel de bună ca uitatul în altă parte când cineva îți fură telefonul. 
Lupta directă iese și ea din discuție, pentru că - așa cum am spus - te bagă repede la un loc cu restul lumii. “Ești la fel ca toate celelalte”. 
Rezolvarea “à la Constantinescu” în 3 pași. 
1. Încearcă să-l trezești cu propriile arme: VINO CU DRAMELE TALE. Vezi cum reacționează! 
2. Eficientă s-a dovedit și redirecționarea de la propria persoană la frumusețea vieții. Fiecare minut în plus de frumusețe este în primul rând un minut în minus de dramă. 
3. Dă-i o dramă reală părăsindu-l! Când eram mic și plângeam aiurea adesea mama îmi zicea furioasă “Taci că vin la tine și îți dau eu motiv să plângi”. 
Știu că o să-mi sară în cap mulți părinți, dar era o metodă foarte bună. Un necaz real o să bată la fundul gol un necaz imaginat. O corecție necesară mai ales pentru copiii care au mai puțini ani până la pensie decât au făcut de la terminarea liceului. 

Read more: 


Back to Top