Cum salvezi o relație?



Figura unu: El la fotbal pe Arena Națională, ea la shopping de pantofi în Mall-ul de lângă :)) Ne respectăm unul altuia "damblalele"

Îmi scriu mulți bărbați despre ce ar putea să facă să fie iar bine. Mă uit înapoi. Parcă fiecare întrebare are răspunsul într-o poveste a cuiva. Care seamănă cu alta. A altcuiva. Care seamănă cu mine. 
Pe cât de mult îmi place dorința lor, pe atât de puțin cred în succesul încercărilor. E ca și când te uiți la TV după ce au dat ceilalți gol sperând să rateze la reluare!
Știu cazuri de sentimente resuscitate? 


Da. Multe. Dar de multe ori cred că sentimentele erau bine-mersi. Aparențele înșală. Iar femeile sunt maestrele aparențelor. 

Nu există rețete, dar e bine să știi: 

E un gest frumos să-i iei flori, 
dar dacă nu o dau pe spate 
nu înseamnă că n-ai luat buchetul potrivit, 
ci că nu de la tine le aștepta. 

E bine să o ajuți la curățenie, să speli vase, că și eu spăl vase :)
Dar dacă speli vasele în care tot tu ai gătit și asta zilnic, dacă faci curățenie și ea vine “din urmă” și spune “uite ce urme ai lăsat pe parchet”… nu înseamnă că nu faci curat cum trebuie, ci că nu faci pentru cine trebuie. 

E frumos să-i dai libertatea ei, dar dacă în 70% din cazuri și-o exprimă cu prietenele e bine să știi că oamenii, când sunt liberi, aleg să stea cu oameni care le plac. Mi-e teamă că nu mai ești pe listă. 

Oamenii care se plac aleg să stea de ziua lor “liberă” tot împreună.

Am văzut femei care s-au dus înapoi la bărbații care le pălmuiau zilnic și femei care au plecat de la bărbați care le aduceau flori zilnic. 

Am primit zeci de telefoane la care n-am răspuns ca apoi să mă sune la interfon: sunt la ușă.
La fel cum am dat zeci de telefoane la care nu mi s-a răspuns ca în momentul în care am ajuns cu un buchet de trandafiri să-mi vină să-l mănânc! Că era cu altul :)))

DRAGOSTEA NU E DUPĂ MERIT. 
Singurul merit pe care trebuie să-l am este să te atrag. 

Dragostea e o enigmă, un demon, o boală psihică, un dictator, un joc de cuvinte încrucișate din care lipsești sau nu în funcție de o literă! 
Wake the fuck up!
Nu poți să faci pe nimeni să se îndrăgostească de tine dacă nu s-ar fi îndrăgostit ORICUM!

Crezi că e ceva ce i-ai spus? 
Ceva ce ai îmbrăcat în seara aia? 
Oamenii care se doresc ajung în acelați pat în pielea goală și au gura prea ocupată să scoată două cuvinte!! Sunt dezbrăcați și muți. 
Tu nu arăți (pentru ea) nici în cel mai bun costum la fel de sexy cum e altul doar în șosete!!!!
Pentru că dragostea chiar este ce-am scris mai sus. 
N-ai fost atent? 
o enigmă, 
un demon, 
o boală psihică, 
un dictator, 
un joc de cuvinte încrucișate din care lipsești sau nu în funcție de o literă!

La început te-a vrut exact așa cum erai. 
Acum nu te mai vrea oricât te-ai schimbat. 
Sau nu te mai vrea PENTRU că te-ai schimbat?

Unii bărbați îmi scriu doar când la serviciu, dovadă că acasă chiar sunt niște probleme. Ce fel de relație e aceea în care ne ferim unul de celălalt chiar și când luptăm unul pentru celălalt?
Lapte și miere am auzit că ar curge în rai. Nici eu, nici Muza nu suntem îngeri. La noi curge vin, mai curg și lacrimi, le mai șterg, mai curg vorbe, pe unele le mai uit.
Ne-am despărțit de mai multe ori “definitiv”.
- Muzo, îți mai aduci aminte de domnul care ți-a scris ție și te-a întrebat ce părere ai despre oamenii care “o zi se ceartă, o zi fac dragoste”. 
- Da, i-am răspuns foarte serioasă: “Cred că pierd timpul, noi ne certăm și facem dragoste în aceeași zi”.



Ce-a funcționat pentru mine? 
Am iertat ca să fiu iertat. Când lucrurile merg prost într-o relație cei mai mulți ne uităm la ce greșește ea. E mai ușor de văzut. Din secunda în care te gândești la ce s-ar putea să greșești și tu… deja ai făcut un mare pas.

Nu m-am grăbit. Deciziile luate la nervi sunt cocoșisme. Sunt ca promisiunile făcute când ești beat, niște tâmpenii. Problema e să-ți dai seama că ești beat. Un prieten spunea că momentul în care realizezi că ești prost e prima secundă de inteligență care ți se oferă :) I-am dat inclusiv timp fără mine, fără să las impresia că o fac special. I se face un dor de se rezolvă totul, dar trebuie să ai nervi, că doar ești bărbat și vrei totul să fie clar. Uite că aici nu e. 

Am lăsat competiția la ușă. Mă bat cu lumea pentru femeia mea, nu cu femeia mea pentru cine știe cine sau ce! Nu faultezi un om de la tine din echipă și nu-ți dai autogol. O casă dezbinată e de râsul curcilor. Până și mama, săraca, care a avut zile negre și nopți albe din cauza lui tata, avea grijă să păstreze senzația de familie. 

M-am asigurat mereu că nu sunt singurul care vrea să salveze situația. Nu poți să rezolvi problemele unui cuplu la individual. Ne bucurăm împreună, de ce aș suferi singur? Poate unora dintre cititoare n-o să le placă acest “sfat”, dar cine le-a pus să citească? Am scrie “men only”

Am preferat mereu o vacanță sau o ieșire în oraș unei “ședințe de terapie de cuplu”. Probabil am ieșit și mai ieftin :))) Se fac mulți bani din nefericire, așa că mulți “experți”caută să nu ți-o rezolve prea repede. Logica mea e însă alta: dacă în situații ideale, frumoase, cum e o vacanță, nu ne mai înțelegem, atunci chiar știm că nu mai avem ce să salvăm. 
Am avut grijă să promit doar ce puteam să fac. Uneori s-a dovedit mai greu decât am crezut, mi-a venit să renunț, să-i spun: am încercat, n-am putut. N-am făcut asta niciodată. Pentru că niciun bărbat nu e ce spune. E ce face. 


Citește mai mult în carte! Am reeditat-o în format premium.
DE COLECȚIE! 
Arată demențial. În sfârșit coperta e la înălțimea conținutului. 
https://www.curteaveche.ro/p/psihologie-pentru-oameni-obisnuiti-ediție-de-colecție-vol-1-2






Back to Top