Ce își doresc femeile? Teoria Muzei (o felie de carte)



De acestă transformare a femeii este responsabil bărbatul, fie că-i place, fie că nu. 

Bărbatul secolului XIX cultiva politețea, 
știa să-i facă femeii curte 
și la propriu 
și la figurat 
și o punea într-o lumină aparte. 

Chiar dacă poveștile de dragoste eșuau adesea în platitudinea căsniciei, măcar începeau ca un roman de dragoste!

Secolul XX a adus revoluția sexuală care și-a dorit să rezolve unele probleme și a făcut-o creând altele. Femeia devenea un soi de partener cu drepturi egale cu bărbatul, ceea ce în multe cazuri s-a dovedit a fi o eroare, pentru că mersul la serviciu este mai mult o obligație.

De multe ori mi-a venit să întreb femeile, la întâmplare, pe stradă, la supermarket și mai ales la job: Ce mai faci? Chiar îți place viața ta? E mai bună decât viața mamei tale care s-a plâns că este casnică și stă cu copilul? Tu ai ajuns să nu ți-l prea mai vezi. Oare chiar e mai bine? 
Ce-și mai doresc femeile de la bărbați, dacă tot au ajuns să le facă treaba? 

Un copil. 



Uneori vor un copil înainte să-l fi găsit pe ta-su. Cum “de ce?” Femeile își doresc ce au fost învățate să-și dorească! De mici s-au jucat cu păpușile așa că sunt programate să-și dorească un copil. Indiferent ce vor zice feministele, copilul nu putem să ni-l facem singure. Deocamdată. Dar putem să ni-l creștem singure. Wow, ce avantaj! O altă păcăleală care spune că e o mare șmecherie la cine rămâne ăla mic, un adevărat premiu! 
Bărbații ne-au tras-o, de data asta la figurat: nu doar că am preluat din obligațiile lor, dar nici n-am scăpat de ale noastre. 
În drumul spre acel copil ne dorim un pat bine șifonat. Toate avem fantezii, iar cele mai cuminți le au în general pe cele mai multe pentru că mereu va exista un echilibru între ce ai și ce vrei: cu cât ai mai puțin, cu atât vrei mai mult. 
Cum credeți că se explică succesul  50 Shades of Grey? 
Femeile citesc despre ce își doresc. Cele mai îndrăznețe mai aduc puțin din condimentul găsit în cărți sau filme în viețile lor. Celelalte se așează doar cu burta pe carte, nu și pe un bărbat. 


Ce calități vrem să aibă bărbatul? 
Pe toate! 
După ce întâlnim mai mulți 
încetăm să mai căutăm unul care se aibă toate calitățile 
și ne concentrăm să găsim un bărbat care să nu aibă toate… defectele. 






Acesta este un fragment din Psihologie pentru oameni obișnuiți!

https://www.curteaveche.ro/p/psihologie-pentru-oameni-obisnuiti-ediție-de-colecție-vol-1-2



Back to Top