UN BĂRBAT POATE CONVINGE O FEMEIE SĂ FACĂ ORICE VREA EA!Unde sunt doi oameni, unul trebuie să fie şef, iar noi, bărbaţii, presupunem că suntem miezul.

De partea noastră, se află atât de multe! Forţa fizică şi istoria, societatea şi chiar... femeile. Femeile care, din postura de mame, cresc bărbaţi convinşi că toate celelalte femei sunt curve, superficiale şi că trebuie ţinute din scurt. Mamele acestea de băieţi sunt singurele sfinte, singurele care preţuiesc valorile familiei şi – în general – singurele care pot să aleagă grâul de neghină atunci când vine vorba de... iubitele iubiţilor lor copii. Cum să nu crească bărbatul cu ideea că, acolo unde sunt doi oameni, unul trebuie să fie şef?


20 RADU F. CONSTANTINESCU | ULTIMUL ÎNCEPUTCum să nu credem noi, bărbaţii, că ni se datorează supunere?

Eşti căsătorită? Îţi aduci aminte în biserică? Preotul, această se- cretară a lui Dumnezeu care-i triază corespondenţa, a spus că băr- batul trebuie să fie cap femeii.

Ca parte a unei societăţi care a pus bărbatul în pole-position.

Iar pole-position-ul este cel mai bun loc pe grila de start într-o cursă.

Aici e poanta: dragostea nu e o cursă pe care să o câştigi, e o cursă în care cazi.

Şi în care alegi să rămâi.

Iar dacă noi suntem mai puternici, ele, delicatele, şi-au dezvoltat talentul persuasiunii. Suntem o masă manipulată, iar sociologia ne învaţă că nicio masă manipulată nu-şi dă seama de manipulare: e convinsă că-şi urmează şi-şi impune voinţa proprie.

De mii de ani, bărbatul propune, iar femeia alege.

Lucrurile nu se vor schimba. Şi dacă intru la şeful meu cu trei propuneri de campanie (ca viteaz copywriter ce sunt), iar el alege una dintre ele, se numeşte că face ce vreau eu?

Lupta asta de orgolii, aşa cum se duce ea în tranşeele din dormitoare şi pe câmpurile de luptă din sufragerie, consumă prea mult timp şi prea mulţi nervi. Propun un armistiţiu. La masa din bucătărie.

Unde sunt doi oameni, nu e nevoie ca unul dintre ei să fie şef.
E chiar atât de greu să îi conducă pe amândoi dragostea?
Doi oameni pot să împartă o casă, 

dar numai doi oameni 
care se iubesc 
pot face ca acel loc să însemne 
acasă.

Prietenii noștri de la GreenPoint au cumpărat un număr de exemplare din cartea mea, ULTIMUL ÎNCEPUT, în încercarea de a mă ajuta cu donațiile, chiar din ziua în care s-a lansat! În urmă cu doi ani. 
Habar nu am avut atunci. V-am spus că sunt discreți. 
Acum, văzând că peste 2000 de oameni și-au dorit un exemplar în concursul de pe contul de instagram al Muzei și cartea nu se mai reeditează, ei “reciclează” unul. 
Poți să câștigi un exemplar din Ultimul început direct de pe pagina lor. 
Sigur că un semn de respect printr-un “like” meritau și fără cartea mea :)

Intră chiar acum pe link și cunoaște-i mai bine. 
Baftă să câștigați și Ultimul început. Ceea ce vom câștiga cu toții însă este cu mult mai interesant. 

Ce trebuie să faceți pentru o carte epuizată de doi ani?
Afli de la GreenPoint! Click on pic: 

Back to Top