Mulți se nasc “de sex masculin. Mai puțini ajung bărbați. Și încă mai puțini se poartă ca niște domni.




Mulți au recunoscut prima parte a titlulului ca fiind un “citat” din Necenzurat. Mai puțini știu că pe coperta cărții am ținut morțiș să folosesc o fotografie a lui Barna Nemethi. Fotografie pe care mi-a făcut-o când purtam un costum Sarto. Făcut pe măsură.
Cred că acest concept, made-to-measure, ni se potrivește tuturor într-un fel subtil: avem vieți made to measure, ne ajustăm aspirațiile după cât putem să “umplem”, până și vacanțele sunt fie pe măsura bugetului, fie pe măsura așteptării. Orice român care n-a mai avut un concediu adevărat de doi ani se va duce la 5 stele, chiar dacă are datorii la întreținere!
La fel, cred că începi să decizi tu care e măsura ta abia în momentul când nu te mai mulțumești să evoluezi din mascul în bărbat, ci vrei să faci și următorul pas. Să fii un domn. 
Atunci îți măsori mai bine cuvintele. 
Îți închizi nu doar costumul, ci și toate acțiunile începute.   
Chiar și adversarii îi alegi să fie “pe măsura ta”. 
Cât despre femei…
Dar să nu vorbim astăzi despre femei, pentru că vineri seara mai mult ele vorbeau despre bărbați. Nu șușotit, pe ascuns, ci la vedere. La vederea lor :) Pentru că vineri s-a deschis oficial noul show room Sarto Made To Measure. 
O locație demențială, la un minut de mers de Piața Charles de Gaulle. 
Atenți la detalii până la o frumoasă nebunie, Alex Drăgan, Matei Ladea și restul echipei Sarto au decis să aibă și mobilierul made to measure!! O combinație de cupru și lemn tăiat în forme îndrăznețe, practic, nu doar unicat, ci în același timp hand made. 
Seara n-a fost “scrobită”, ci chiar ca între prieteni cu toate că lista de invitați a cuprins două nume importante la nivel european din industria stilului pentru bărbați, 
Richard Utting (Europe and Russia Sales Manager pentru Loake, UK) și Piero Antonini (World Sales Manager Cerruti, Italia). 


A fost o plăcere să stau de vorbă cu amândoi, Richard chiar a fost plăcut impresionat să afle că românii încă mai citesc carte tipărită. Piero Antonini a adus un prosecco senzațional, cadou de casă nouă, ce mai, rar vezi un eveniment care să nu arate ca o prezentare. 
Să zicem doar că i-am spus Ramonei că “stau maximum o oră” și am ajuns acasă a doua zi :)


Așa s-a întâmplat și când am zis că-mi i-au o pereche de Loake, dar era păcat să am doar pe negru.
Am ajuns acasă bucuros de normalitate. Pentru că e normal ca italienii și englezii să ia o firmă românească în serios și e normal ca oamenii care au o pasiune să o transforme într-o carieră!




La fel cum e perfect normal ca oamenii să se îmbrace cum vor ei, nu cum îi duce moda, din șase în șase luni, ba la stânga, ba la dreapta, de parcă am fi niște cirezi de, mă scuzați, boi. 
Pentru cei care nu vor să meargă cu turma am o nouă adresă. Unde se merge  cu programare :) Str. Maior Gheorghe Șonțu, nr. 10-12 și o adresă de web, unde se merge la orice oră www.sarto.ro 
E singurul site din România unde poți să-ți configurezi costumul!
Intră chiar acum. E “ always open”.
Back to Top