Birdman a zburat cu Oscar-ul! (COFFEE READING)



Nu știu dacă să mă bucur pentru cinema sau să mă bucur pentru bunul simț, dar sunt extrem de fericit că American Sniper nu a împușcat niciun premiu major! Am văzut toate filmele care să băteau pentru Best Picture și toate sunt bune, doar al lui Clint nu avea ce să caute acolo. 
Totuși, în The Theory of Everything, Whiplash și Imitation Game ai ce să vezi. În primul rând actori de forță! Eddie Redmayne a fost atât de convingător în rolul lui Stephen Hawking încât erau momente când simțeam că mă uit la un documentar cu imagini reale din viața lui!
Ca o paranteză, în cea mai recentă “telenovelă SF”, Jupiter Ascending, Redmayne, în rol negativ, fură filmul! Și îl salvează. Noul film al fraților merită văzut doar la IMAX.
Birdman este pentru anii aceștia ce a fost Dogville. O gură de aer proaspăt într-o artă asaltată de impostură poleită. Un film care inventează în locul celor care doar exagerează. 
Un film care nu se bazează pe efecte speciale, dar are asupra ta un efect cu totul special!

Iñárritu n-a plecat doar cu statueta pentru cel mai bun film. Cea pentru cel mai bun regizor era în drum și nu s-a putut abține :)
O altă satisfacție imensă e premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar, J.K. Simons, profesorul sadic din Whiplash!
Să luăm premiile la rând, că de multă vreme n-am mai fost așa încântat și aproape 100% de acord cu ele:

Alejandro G. Iñárritu, John Lesher and James W. Skotchdopole

ACTOR in a Leading Role: Eddie Redmayne The Theory of Everything

ACTRESS in a Leading Role: Julianne Moore în Still Alice

ACTOR in a Supporting Role: J.K. Simmons Whiplash

ACTRESS in a Supporting Role Patricia Arquette Boyhood

ANIMATED FEATURE FILM: Big Hero 6. Aici aș fi preferat The Boxtrolls, dar așa sunt eu, mai ciudățel.

Mai mult chiar "de la ei".

Back to Top