Curățenia de Crăciun de care toți avem nevoie. Dar pe care puțini au curajul să o facă.



Sunt oameni pentru care s-a inventat poanta aia pe care eu o știu de la Bodu: Duc gunoiul, te las undeva?
Să o luăm încet. De la ușor, la greu. Cum văd eu curățenia pe care o tot amânăm.


Podeaua.
Pune pe făraș oamenii din jurul tău care suferă prea tare de ei înșiși pe FB. 
Știi genul… Cei care pun câte un post tip: Le voi da unfriend tuturor prietenilor mei care dau like la nu știu ce pagină. Sau îl citesc pe cutare. Sau votează pe nu știu cine. 
Oamenii care le pun se consideră niște daruri de la Dumnezeu pe pământ pentru noi, păcătoșii. 
Fă-le un serviciu și dă-le tu unfriend. Să se ducă ei în raiul facebookului și noi o să rămânem în iadul lui Mark. Unde sunt oricum toți oamenii amuzanți. 

Mobila
Acum, dacă ți-ai făcut curaj cu mouse-ul, treci la nivelul al doilea. Scapă și de cei pe care îi cunoști în lumea reală. Ăia pentru care alegerile tale se împart mereu în două categorii: proste și dezastruoase. 
Nu. Unii spun că e penibil să te desparți cu mesaje. Alții că o confruntare cu un prost e inutilă sau chiar periculoasă. Să nu păreți din aceeași categorie.
Tind să le dau dreptate. Eu când vreau să dispar din viața cuiva și am această posibilitate, nu mă cert. Ignor. 
Femeile spun cu venin: Ești mort pentru mine. Eu sunt bărbat. Pentru mine, cei pe care îi scot fără scandal din viața mea reprezintă mai puțin decât atât. La un mort mai mergi la cimitir să pui o floare. 

Hainele pe care nu le mai porți
Și în curățenia asta se merge mai departe: prieteni falși, oameni care te trag în jos cu atitudinea lor negativă, firma la care lucrezi și care te face să te simți 2nd best. Sau 3rd. Sau ultimul om. 
Sunt multe cazuri în care cei din urmă au devenit ce dintâi la altă firmă. De multe ori, a lor. 
Am un prieten care se gândea să cumpere fostul lui loc de muncă. Din nefericire, ar fi cumpărat o gaură neagră și singura satisfacție ar fi fost că și-ar fi concediat fostul șef. 

Tablourile
Trecem la următorul nivel. Rudele care știu cine ești doar când au nevoie de tine și care își închid telefonul când ai tu nevoie de ceva. Aia cu sângele care nu se face apă e o tâmpenie. 
Oamenii trebuie judecați după ce fac. Faptul că avem același nume de familie nu reprezintă o calitate! Credeți-mă… mă cheamă Constantinescu. Sunt 4 pagini de Constantinescu în cartea de telefon. 
Am cititori gammeri? La ultima etapă dintr-un nivel este câte un boss. Unul mare și rău de care trebuie să treci ca să termini nivelul. 

Argintăria
Toți sperăm la ceva perfect. În general vrem să ne cadă în poală. Și nu, nu vorbesc aici doar de bărbați. Sincer, am cunoscut mult mai mulți bărbați care s-au luptat pentru o femeie decât invers. Asta în prima parte a relației. 
Nu ne îndurăm să aruncăm ce avem până nu avem ce să punem în loc. Și e foarte greu să pui ceva acolo unde tot spațiul e deja ocupat. 
E ca și când ai fi o femeie ciudată cu multe pisici. Ce bărbat normal și-ar aduce la tine câinele?
Da. Știu. Nu o să faci curățenia asta nici de Crăciunul acesta…
Pentru că sărăbătorile sunt cel mai prost moment în care să fii singur. 
Singurătatea se vede. 

Nefericirea… nu.
Back to Top