De ce e musai ca o familie să fie echipă

Zecile de mesaje primite de la voi în care mă lăudați că îmi susțin soția și că suntem ECHIPĂ m-au făcut să scriu acest articol. 
Sunt - recunosc deschis - un pic nervos. 
Păi, voi mă lăudați pentru ceva normal?!!
Așa am ajuns în țara asta! Lăudăm politicienii că fac “câte ceva bun” de parcă nu asta ar fi menirea lor! Lăudăm copiii când aruncă o hârtie la coș de parcă locul ei ar fi pe trotoar! A devenit normalul noul extraordinar? Familia să fie echipă? Nu e pe dos? Profu’ ne spunea să fim mai mult decât o echipă, să fim ca o familie! 


Nu trebuie să-mi răspundeți că știu că se lasă cu scandal în multe “familii”, dar v-ați gândit cât timp și câtă energie risipiți în certuri, ambiții, războaie reci care țin ani de zile?
Timpul acela n-ar fi fost folosit mai bine într-un proiect personal? 
Multora li se pare proiectul SECRETELE RAMONEI ca un succes “peste noapte”. De fapt e un succes peste nopți. Multe. Nedormite. 
Un succes în care s-au aruncat zeci de kilograme de produse care nu erau chiar acolo și în care se lucrează să se îmbunătățească până și rețetele care au avut un succes peste așteptări. 
Dar totul a pornit de la o echipă foarte mică. Ea, el și un blender “cap de serie” care mirosea frecvent a ars și căruia i-a murit motorul. 
Și nu uitați că într-o echipă nu trebuie să dea amândoi gol. Cineva mai trebuie să dea și pasă! (Dacă vă pasă :))
Poate cel mai ciudat, dar foarte fain exemplu de echipă l-a dat campionul mondial la box Mihai Leu. El povestea că la finalul meciului când a câștigat centura unul dintre oamenii care a năvălit în ring și se bucura ca un copil a fost partenerul lui de… sparring! Simplificând un pic acela era omul plătit să mănânce bătaie la antrenamente ca să exerseze Leul :) 
Mihai spunea zâmbind că și omul acela avea o mare contribuție la victorie. 
Așa și eu. N-am mâncat bătaie, dar am mâncat zeci de teste. Reușite… Nereușite… Până am strâns de o carte de bucate care a fost și premiată… Până am reușit primele 5-6 combinații de unturi… Până a început Ramona să primească felicitări și de la oameni care au spus la începutul drumului lucruri foarte urâte despre ea. 
Familia nici nu e familie dacă nu e și echipă. 
Ambiția noastră este să reușim ca și echipa, acum mult mai mare, să se simtă ca o familie. Lucru pe care îl auzi adesea în corporații și nu e aproape niciodată adevărat. 

Susține-ne și tu comandând produse SECRETELE RAMONEI. În luna mai facem o reverență în plus și - pe lângă calitatea produselor - punem în joc alături de GREEN SUGAR un mega premiu! Un KitchenAid stand mixer căruia nu-i ia niciodată foc motorul :)) 
Valoare totală premiu peste 3000 de lei!
Back to Top