Night reading: Singurătatea. Instrucțiuni.

loneliness by svetlana-antipova

Singurătatea este un medicament. Întotdeauna apar manifestări neplăcute și nu ai cui să te adresezi. Dacă ai, înseamnă că nu ești singur. 
Ne plângem prea mult de singurătate pe care o tot traducem ca fiind lipsa unui om cu care să formăm un cuplu.
Parcă e o boală, o problemă socială pentru care nu se plătește șomaj sau un păcat. SINgurătate. 
Eu cred că suntem atât de conectați încât ar trebui să apară la televizor anunțuri gen: Pentru sănătatea Dumneavoastră faceți cel puțin 30 de minute de singurătate în fiecare zi. Păi cum să apară așa ceva? Să închizi și televizorul? :))
Viața nu mai curge de la stânga la dreapta. Viața e un newsfeed. O dăm pe repede înainte cu degetul mare. E și normal să ți se pară că totul merge în jos. 

Să mă iertați, dar cred că toți avem nevoie de momente în care să fim singuri. Să ne prindă sufletele din urmă. 
Să fim singuri noi cu noi și să ne înțelegem. 
Chiar… știi de ce nu le place oamenilor singurătatea? 
Pentru că nu se plac. 
Da. 
Ei, pe ei înșiși nu se plac! De-asta preferă să stea cu alții. Să se uite la viețile lor ca la televizor. Și în mod neapărat necesar unii dintre acești “alții” trebuie să fie mai proști, mai urâți și mai săraci decât ei. Și, da, mai singuri. Altfel singurătatea te obligă să te gândești la problemele tale, nu să comentezi problemele altora. Și e mult mai ușor să-i critici pe alții decât să te schimbi pe tine. 
Nu poți să rezolvi nicio problemă pe care ești sigur că nu o ai. 
Și de cele mai multe ori singurătatea îți dă timp să relizezi că ai probleme mult mai mari decât singurătatea!
Ne plângem prea mult de singurătate pe care o tot traducem ca lipsa unui om cu care să formăm un cuplu. Ca să nu spun direct a unui om cu care să ne futem.
Poate ar trebui să ne preocupe mai mult un altfel de NF. De la Nefericire. 

Foto: svetlana-antipovaFără legătură :) Toate cărţile comandate până la epuizarea tirajului şi plătite online (cu cardul) pleacă spre voi cu "dedicaţie" pentru oricine vreţi voi: Un soţ, o amantă, un rival sau o prietenă (adevărată sau falsă :))))
Vă rog să scrieţi în comandă şi câteva lucruri despre destinatar :)
Link direct aici: 
https://www.curteaveche.ro/pachet-radu-f-constantinescu.htmlȘtiu că ți-a plăcut articolul. Dacă ai curaj dă-i și un share. SHARE IS THE NEW LIKE :)
Back to Top