Niciodată nu ştim cum vrem să arate, dar ştim foarte bine ce reacţie vrem să producă.


Suntem modeste de Luni până Vineri. Practicăm o eleganţă reţinută la job, în seri obişnuite, pe stradă. Mulţi se lasă păcăliţi de aparenţe. Cred că ne-am cuminţit de tot, că ne-am uitat feminitatea aceea magnetică. Mulţi cred că au cunoscut aroma unei femei din două şedinţe şi o ieşire în centrul vechi, cu colegii. 
Nimic mai puţin adevărat. 
Aşteptăm ocaziile! Dacă ele nu vin singure, ni le creăm!


Şi atunci avem nevoie de patru arme pe care bărbaţii nu pot niciodată să conteze şi în faţa cărora sunt complet nepregătiţi şi se fâstâcesc ca nişte liceeni: machiajul, coafura, pantofii şi mai ales rochia de seară. 
La păr nu-şi prea dau ei seama ce-ai făcut, doar felul cum îţi încadrează chipul e diferit. Pantofii, uneori nici nu-i remarcă, doar picioarele care sunt puse în valoare au parte de atenţia lor, machiajul şi rochia de ocazie însă... vorbesc şi pe limba lor.
Machiajul şi rochia te pot transforma în oricine vrei tu să fii. 
Ca să încerc o comparaţie în stilul stăpânului acestui blog: machiajul e punctuaţia, rochia e afirmaţia. Sau întrebarea. Niciodată răspunsul. Răspunsul îl dai tu. 
Ce vreau eu de la machiaj ştiţi deja din articolul despre prietena mea Simina Brădeanu. 
Ce vreau eu de la o rochie de ocazie însă, cred că vrem toate:

Să nu mai găsesc aceeaşi rochie pe cinci femei la petrecerea la care merg. Nu de alta, dar nu suntem o echipă de fotbal să venim în culorile clubului! Mi se pare normal să aleg de la firme care fac serii mici. Scad şansele să mi se întâmple situaţia asta. 

Mai vreau ca bărbaţii să se uite la mine şi femeile la rochie. Am spus-o prea direct? Poate, dar nu e aşa că o gândim toate? Doar am zis că suntem cuminţi în zilele lucrătoare. Ce facem în week end e treaba noastră. 



Şi mai e ceva: chiar dacă am rochii pe care le-am purtat o singură dată, ador modelele care au şi calitatea şi designul necesare încât să merite să le porţi şi a doua, a treia sau a patra oară. 

Mai vreau să nu fie piţi-style. Orice rochie pe care o porţi este o alegere, iar alegrile noastre spun mai multe despre cine suntem decât vorbele.

Cireaşa de pe tort: vreau rochii de ocazie fotogenice! O petrecere reuşită de la care nu ai poze bune e ca şi cum nici nu s-a întâmplat! Cred că e momentul să vedem împreună cum dau în poze rochiile de la yokko. Mai întâi la ei pe site, după care în pozele noastre. La prima ocazie.
http://
Back to Top