Topul bărbaților care ar trebui să rămână singuri. Locul 3: Fiul.


Nu știu dacă totul începe cu Tatăl nostru, dar toți suntem copiii unui Dumnezeu mai mic. 
În unele cazuri acest Dumnezeu mai mic e... Mama. 
Între femeia titanică și copilul divin s-a realizat așa o legătură frumoasă încât nici în cărți nu găsești așa ceva. Problema e momentul când această legătură ar fi trebuit să se rupă. 

Dar nici dracu n-ar mai fi putut.
E foarte frumos ca un băiat să își iubească și să-și respecte mama, dar nu și atunci când respectă de fapt fiecare cuvințel, părere sau cerere a ei.
Atunci el poate să fie orice: doctor, inginer, star rock. Toate astea sunt doar ambalaj. În interior o să găsești un Fiu de profesie. 

Fiul e ca un cozonac care nu mai vrea să părăsească forma, e un vapor căruia îi e frică să iasă din port, e un consiliu director care nu face nicio mișcare în piață până nu-și face CEO-ul horoscopul. 

Procesul de decizie din capul Fiului e simplu: o sună pe mă-sa. 
Ea îi alege hainele, jobul, femeile, apa de gură. Ea alege dacă să folosească sau nu apă de gură. Să te ferească Dumnezeu să intri în gura ei :)
...sau să i se pară ei că nu ești numărul lui sau nu-i vine bine culoarea. Chiar, ce ți-a venit să te faci blondă?

Dacă-l inviți tu undeva și îți spune: Stai cinci minute și-ți zic dacă merg... știi pe cine apelează de pe speed dial.
Pentru mama... fiului, tu nu ești soția a băiatului ei, ci O MAMĂ SUROGAT CARE SĂ AIBĂ GRIJĂ DE EL când ea nu o să mai poată. 
Sincer? E preferabil să-l pierzi că nu e nimic de câștigat cu el. Pentru că din secunda în care tu ai devenit a lui, ești de fapt a ei. Tot ceea ce faci va trebui să fie acceptat, apreciat, vizat de ea. El e ca punctul acela din oficiu din care pornește nota la examene. 

Hai să ne imaginăm o situație. Orice asemănare cu persoane și situații reale nu este altceva decât o întâmplare. Regretabilă.
Un exemplu: când ai un bărbat autoritar el alege desinațiile de vacanță. E frustrant, dar suportabil. Însă când mama lui alege destinațiile voastre de vacanță și în cele mai multe vine și ea începi să-ți dorești să fi cunoscut un orfan. 

Cu un singur lucru s-ar putea să greșesc: Fiul nu este un bărbat care ar trebui să rămână singur. Acest lucru nu se va întâmpla prea curând pentru că ei doi sunt legați până ce moartea îi va despărți. Tu ești de vină, că te bagi în relația lor. 



Back to Top