Q&A: Prietenul meu dă “like” pe facebook multor poze cu femei. Exagerez că fac crize de gelozie?




Muza a primit întrebarea. Provocarea zilei (sau nopții) a fost să răspundem fiecare le o întrebare primită de celălalt. Ideea mea. Credeam că am închis-o cu “Există bărbat care să nu înșele?”
Mi-a tras-o! Asta e mai dificilă. 
În noua carte, PSIHOLOGIE PENTRU OAMENI OBIȘNUIȚI există o analiză la sânge a ceea ce eu numesc înșelatul virtual. Dar cine spune că bărbatul de care s-a plâns cititoarea Ramonei face asta? Și cine să spună că nu o face? 


Tranșant? 
Da. Exagerezi. 
Eu sigur dau like mai multor femei pe facebook și instagram decât iubitul tău. 
Eu nu le numesc "niște femei". 
Le numesc cititoare. 
Le numesc prietene. 
Despre multe știu… multe. 
Le dau când se bucură. Când se mândresc cu o realizare. Mă bucur și eu pentru ele. Hai să nu fim atât de paranoici să vedem în orice fustă o amenințare!

Oare problema e disponibilitatea lui sau nesiguranța ta? 

Oare problema nu e comunicarea între voi? De ce ți-a fost mai ușor să vorbești cu Muza decât cu el? Ei nu i-ai făcut o criză de gelozie :)) Oare ei nu i-a dat niciodată un like? Dacă mi-o fura? :)

Fiecare vede facebook-ul în felul lui. Unii ca pe un uriaș site de matrimoniale. Alții ca pe o sursă de știri. Alții ca pe un mijloc de comunicare cu prietenii plecați la muncă în Italia, UK, Spania…

Știi… dacă vreau să înșel… nu-i dau fetei un like. Îi dau un telefon. Îi dau o întâlnire. 
Dacă vreau să fac ceva pe ascuns… mă ascund. 
A fost genial un puști care mi-a scris la un moment dat: “Boss, sexoasă nevastă ai! Îi admir pe insta pozele  din vacanțe, dar îi dau like doar la pozele cu mâncare. Pari destul de puriu să nu iei aiurea mesajul meu”
I-am dat friend request. Râdeam singur prin casă. Știți… eu nu cred că “milenials” există. Suntem tot noi. Într-o lume în care opțiunile sunt mult mai multe. 

Ca să mă înțelegi mai bine o să-ți povesesc o întâmplare. Un reputat profesor de la medicină avea amantă o studentă. Nimic nemaiauzit. Într-o noapte, după o partidă de sex fulminantă, în timp ce fuma la fereastra hotelului (futel îi spunea, că nu-și lua cameră să doarmă) fata îl luă la rost: Auzi, dintre toți profi la tine am cele mai mici note! N-am pretenția să mă favorizezi, dar mi se pare că faci exact pe dos. Nu prestez la examen mai slab decât în pat!!  
El i-a răspuns: Dacă te-aș nota mereu cu maximum, lumea ar începe să vorbească. Deja o face. Iar din facultate nu pleci cu notele. Pleci cu cunoștințele. Crezi că pe mine mă întreabă cineva ce note am avut la Davila când oprerez?
Observi cât de mult seamănă notele cu un like?

Cam asta trebuie să știi. Contează mai puțin ce arăt, decât ce ascund. 


Back to Top