Femeia ideală și bărbatul ei. Ideal.




Mergea și Supraomul și femeia lui, dar titlul e luat de Alfred Jarry :) De prin anii 80, 90. Nici nu mai știu. Bun titlu.
Există o idee complet greșită că mă citesc numai femei. Primesc like-uri aproape numai de la femei, pentru că bărbații îmi scriu în privat. 
Unul dintre ei e responsabil pentru acest subiect, dar și pentru  Inceptionul celui mai vizualizat post de facebook de nici nu mai știu când. Cam 300.000 de oameni l-au văzut în Newsfeed deși atunci când l-am publicat era o oră despre care specialiștii spun că sunt proaste. 

De ce v-am spus asta? Pentru că nu există ore proaste nici pentru întâlnirile care ne dau viața peste cap. Dacă eram deja cu ea întoarsă cu curul în sus e numai bine: ne-o dau peste cap și revenim la normal. 
Conținutul unui post, ca și conținutul unui om, contrează mult mai mult decât rețetele specialiștilor. 
Partea proastă ÎN RELAȚII este că specialiștii nu tac, dracului, din gură. De ce? Pentru că așa o hrănesc. Se vând TONE de maculatură sub formă de reviste glossy care PRETIND că rezolvă problemele femeilor. 
Ca bărbat, aș arde mare parte dintre ele în piața publică pentru că ele nu rezolvă nicio problemă fără să creeze trei!
Cum să mai vinzi tu orice în cantități copleșitoare unei femei care este mulțumită de ea însăși? Și cum femeile sunt factor de decizie în proporție de 80% la orice achiziție a soțului, cum să le mai influențezi dacă ele sunt mulțumite de bărbații lor? 
În mod constant ni se inoculează nemulțumirea. Față de noi înșine. 
Vrei să fii frumoasă? Ia asta. Fără produsul minune ești praf.
Vrei să ai personalitate? Cumpără asta! Ciudat, la un volum de vânzări de peste 1 milion de exemplare, înseamnă că 1 milion de femei împart aceeași personalitate? 

Femeile sunt învățate în zeci de mii de caractere pierdute printre sute de mii de poze că bărbatul perfect ți-l faci. Îl iei imperfect, apoi îl îmbraci tu cum îți îmbrăcai păpușile, îi faci program inclusiv la sex, să nu cumva să se plictisească, îi faci cadou o mașină de tuns acum de Crăciun (asta mi se pare demență! Ce bărbat vrea să găsească sub brad o mașină de tuns??) 
Vouă nu vi se pare ciudat??
Poate bat eu câmpii, dar cred că bărbatul sau femeia se schimbă unul de dragul celuilalt pentru că vor ei așa. Sau deloc. 
Ori vrei omul de lângă tine AȘA CUM ESTE EL, ori mergi pe drumul tău după iluzii fabricate în redacții unde angajații și-au pierdut de multă vreme toate iluziile. Chiar, cum o fi Fata Morgana la masculin? 
Eu o văd pe a mea perfectă pentru că o iubesc, dar știu, fără nicio ezitare, că nu e femeia ideală după standardele lumii. Pentru că o asemenea femeie nici nu există. 
Ea e fericită cu mine chiar dacă uneori sunt insuportabil. Nu fac totul la timp. Nu sunt mereu disponibil. Sunt un bărbat cât se poate de normal. 
Rețeta e… că nu există rețete. 
Iar paradoxul este că dintr-un bărbat imperfect și o femeie imperfectă chiar se poate face un cuplu ideal. Când încetezi să mai urmărești cu disperare asta. 

Foto: Akikhiko
Back to Top