Interesată, nu disperată!

Zesty by ZiaulKareem

Blogging democracy winner.
2. Cum să chemi înapoi un bărbat fără să i se pară că poate să facă orice din tine.

E o întrebare din seria și cu mâna pe cai și cu sufletu-n rai: el a plecat, tu îl chemi înapoi, dar vrei să stea cuminte în banca sa. Cum, Einstein, dacă el a plecat deja în recreație? E clar că nu vrea să stea cuminte în bancă, fie pentru că nu e el genu, fie pentru că nu e banca potrivită.
Orice text ai la telefon și oricât de bine argumentezi, orice bărbat știe că e mai ușor să negociezi după ce ai spus NU. 

Dacă lucrurile au mers clasic: el a fost la început pasional, apoi politicos, după care dezinteresat și în cele din urmă obraznic ar fi o minune să-l aduci înapoi indiferent de condiții. Gata. A ars, s-a stins, lumina de la flacără s-a dus și a mai rămas numai fumul acela înecăcios. 

Dacă citești asta la nervi o să te enervezi și mai tare pentru că pare un clișeu de telenovelă: nu e nimeni vinovat. Cu cât te lupți mai mult pentru afecțiunea cuiva, cu atât mai mult ea își pierde orice valoare. A fost bine cât a fost. 

Dacă îl vrei totuși atât de tare înapoi și în condiții de vis exotic, atunci trebuie să te arăți interesată, dar nu disperată. Să simtă că e o pasiune a ta, dar nu o obsesie. Ai auzit prin multinaționale de avansarea prin demisie? Un om care nu mai reușește să avanseze în propria companie demisionează și se angajează pe un post mai bun în alta. Un truc care merge frecvent, dar are victime colaterale, este să simulezi avansarea prin demisie: un bărbat nou, atenție și o nouă perioadă de înflorire îi pot redeschide interesul pentru tine. Dar oare chiar merită? 

Eu cred cu tărie că în toate relațiile obișnuite există un sadic și un masochist. Doar cele extraordinare reușesc o egalitate fragilă, mai degrabă un soi de Master&Servant jucat cu rândul. Tu n-ai fost atentă când s-au împărțit rolurile. Acum s-a plictisit să te și domine și a plecat. Tu l-ai vrea înapoi, dar așa cum era cândva. Trezirea! El n-a fost niciodată altfel, alta era doar situația. 

Pe acest blog comentariile sunt dezactivate. Vă rog să le faceți direct pe pagina de facebook.

Foto: ZiaulKareem
Back to Top