Am primit zeci de mii de mesaje și totuși nu am recomandat niciodată divorțul. Nimănui. Și totuși iată care sunt situațiile în care cred că e cea mai bună soluție să divorțezi.




Când oricât de mult ai discutat cu partenerul sau partenera NU PRIMEȘTI ATENȚIA PE CARE O OFERI. Atenție! Nu cea pe care o ceri. Cea pe care o oferi. Pe aceea o meriți. Factorul agravant este când el sau ea e mai mult decât darnic/ă atunci când e vorba să ofere atenție altora. 
Oamenii suferă mai rău decât de singurătate de acestă NEIUBIRE însoțită.  
O formă specială de atenție - că nu vorbim aici de “lugu-lugu” este aceea în care el/ea te susține să-ți urmezi visurile! Un soț care îți spune “nu ești în stare de nimic” e ca și când te-ar ajuta să mori încă din viață! Ce viață e aia? Muza are o vorbă “Un bărbat care nu te ajută să-ți împlinești visurile, oricât de nebunești, nu e un bărbat lângă care merită să trăiești”.  





http://bit.ly/3278QSa


Infidelitatea este o zonă în ceață pentru mulți oameni. Deși nu am o statistică, mai bine de jumătate dintre oamenii care mi-au scris plângându-se de infidelități AU RĂMAS CU PARTENERUL INFIDEL
Unii s-au cumințit. Alții și-au îmbunătățit minciunile. În toate cazurile însă nevoia de el/ea, combinată cu teama că nu vei mai găsi ceva la fel de bun (sau chiar nimic) a fost răspunsul la întrebarea: De ce ai iertat. 
Dependența. Nu dragostea. 
Fiecare decide pentru el pentru că există infidelități de calibre diferite și nu le tratăm la fel, dar o să vă spun doar atât: primesc mesaje din 2008, de când am lansat prima carte, Filosofia sexului. În acest timp am avut răgazul să le răspund unor doamne de două ori: o dată când mi-au scris la prima infidelitate, pe care au iertat-o. Și încă o dată la 10 ani diferență când “domnul” iertat a plecat oricum deși ele l-ar fi iertat oricum, dar nu le-a mai cerut-o. E plictisitoare o viață împreună cu o femeie care ți-ar ierta orice. Iar cu un bărbat care ar ierta orice e chiar penibilă. 


Violența. Fizică sau psihică. Uneori teroarea afectează la fel de mult ca bătaia. Nu o să spun, ca mulți psihologi, că afectează MAI MULT pentru că e o prostie. N-am văzut femeie lovită fizic care să nu fie afectată și în interior. I se aude sufletul făcut zob când povestește cum a fost lovită, de câte ori... cum a rămas de atunci o amenințare continuă. 
Crezi că te-ai descurca mai bine? Că nu te-ar afecta loviturile? Până și Mike Tyson, legenda boxului, spunea că “toți avem un plan până la primul pumn în gură”. 
Psihicul ți se zdruncină în aceeași secundă cu maxilarul și adesea o femeie lovită de un bărbat are nevoie de luni de zile până să aibă încredere în oricare altul. 
Dar fă-ți un seriviciu și nu-l crede pe al tău după a cincea bătaie că nu va mai exista a șasea. Cum ai ajuns la atât de multe oricum???!

-partea a doua mâine la aceeași oră - 
-alte 3 motive, în aparență mai subtile - 


Back to Top