Q&A: Fostul meu amant de la job a început să mă vorbească de rău la șefi!! Ce să fac? (A răspuns și Muza că nu s-a putut abține)



În caz că nu s-a înțeles, ce ne-a făcut pe amândoi atenți la acest caz dintre zecile de mesaje venite în ultimele zile a fost că cetățeanul NU a vorbit despre relația interzisă (amândoi sunt căsătoriți), ci despre competențele ei profesionale. Omul o sapă la job supărat că s-a terminat sau speriat că s-ar putea afla. Poate ambele. Răspunsurile noastre: 

Radu: 

Dar știu că te pricepi la bărbați. Nici ăla de acasă nu ți-a plăcut, iar ăsta pe care l-ai luat “de distracție” e pe cale să-ți facă o “bucurie”. 
Planul tău a fost că dacă și el e însurat ești în siguranță, doar că el nu ți-a sunat soțul, ci CEO-ul. 
Nu a arătat poze cu tine goală, ci niște exceluri cu mai multe căsuțe goale. 
N-a zis că nu ești bună la pat, a zis că nu ești bună la birou. 

E un mitocan? Fără îndoială. 
Ți-a tras-o și personal și profesional. 

Ce să faci? Înțeleg că spre deosebire de pozițiile în care ați făcut-o, poziția ta la job nu-ți permite să-l sapi și tu. Ar fi oricum o mizerie. Măcar în ceasul al 12-lea să fii o doamnă. 

1. Te retragi cu o lecție învățată. Recunosc că și eu am învățat una! Nu credeam că o dragoste corporatistă interzisă poate să fie atât de murdară. Și nu în sensul bun. 
2. Îți dai sufletul la job vreo 6 luni și îți convingi șefii că te-a vorbit de rău aiurea. Eu asta aș face. Să plec cu fruntea sus și când vreau eu. Cunosc personal un caz asemănător în care fata NU a fost amantă, ci a refuzat avansurile unui șef mai mic. Deși umilită de multe ori, pusă în fața unor task-uri imposibile, nu a plecat. Acum conduce compania. Dar pentru asta trebuie să ai mintea deschisă. Nu picioarele. 



Muza: 

Din mesaj am înțeles că el NU a spus nimănui că a avut o aventură cu tine. Dacă ar fi povestit din ce ne-ai scris nouă probabil că șefii ar fi avut tot interesul să te păstreze :)) Ca de la femeie la femeie, unele lucruri pe care le-ați făcut în depozitul acela sfidează legile gravitației. 

E nasol că el vrea să te facă să pari incompetentă. Să nu-l urăști. Să-ți fie milă de el. Altă satisfacție nu mai are.

Ce să faci tu? 
Înțeleg că dacă ți-ai da demisia ți-ar fi greu să-i explici soțului de ce pleci dintr-un job bun. Dar tu nu la serviciu ai probleme. Le ai acasă, că de-aia ai avut un amant. Tu trebuie să-ți dai “demisia” de acasă. 
E nevoie de mult curaj, dar o viață nouă nu se poate începe decât pe curat. 


Back to Top