Q&A: “De Crăciun se zice că e bine să mărturisești ce simți. Și dacă nu mai simți? Te desparți sau te mai prefaci o dată? (Răspunsul la întrebarea unui bărbat)





Muza: 

Cu mintea de acum aș spune că nu se rezolvă nimic pe fugă și în momente care sunt deja puternic încărcate emoțional. Crăciunul este momentul lui ÎMPREUNĂ, chiar dacă uneori rezoluțiile de anul nou includ și un divorț doar câteva zile mai târziu!


Cu mintea de acum mai mulți ani am făcut toate tâmpeniile indiferent de sezon. (atât de multe încât ar trebui o carte nouă pentru ele!) 

Așa că nu dau niciun sfat, dar adesea știm ce simțim sau știm că nu mai simțim nimic de multă vreme. Doar că tot amânăm de parcă s-ar rezolva de la sine. Știu asta pentru că și eu am amânat. Și “de la sine” nu se face nimic mai bine, doar mai rău. 

Radu: 

Am fost criticat pentru multe. 
Cred că asta îmi mai lipsea: să poată unii să mă acuze de un val de despărțiri de Crăciun și Revelion. 
Ce e totuși, Revelionul, când se aprind artificii doar dincolo de geam. Și în dormitor nu mai e nicio scânteie?
Ce e Crăciunul când te așezi la masă cu oameni care - indiferent cât vorbesc - nu-ți mai spun nimic? 
Mai e o sărbătoare sau e o obligație? 

Nu o să evit un sfat tranșant, dar o să vi-l spun sub forma unei povești în care am dat sfatul tranșant, dar pe dos. Am sfătuit-o pe o prietenă să nu-i dea papucii iubitului ei în noiembrie că e nașpa să fii singur în decembrie cu toate sărbătorile. 
Pe 25 decembrie, când erau în vizită la ai lui, tipul a cerut-o de nevastă cu părinții și cele 4 surori la masă. 
Greu să zici nu, nu? 
N-a fost un sfârșit fericit, a fost o complicație. A ieșit un mare scandal. E mai grav să ai 4 cumnate decât o soacră. 
Așa că - dacă ar mai putea să fie ceva acolo mai bagă vătraiul în cărbunii că poate mai e jar. Iar dacă ești sigur că nu mai e poate să s-au spus suficiente minciuni deja. Un an nou, o nouă fericire. 

 


Back to Top