Răzbunarea e arma prostului? Da, dar nici să ierți orice nu e un semn de inteligență :))



Văd încă prea mulți oameni care rămân împreună pentru copii. Oare ce ar spune dacă ar afla că oricât de mult s-au străduit să nu se observe, copiii lor își doresc să ajungă oricum, numai ca mama și tata NU?!


Din altă generație, care nu mai e așa de departe de a mea, tot întâlnesc oameni care par că rămân împreună doar ca să nu moară singuri. Nu știu voi, dar eu n-am văzut sicrie de două locuri :)

Oare ne sperie mai mult singurătatea decât nefericirea? 
Preferăm un rău cu care ne-am obișnuit… unui bine riscant? 

Mă știți deja :) Eu cred că psihologii stau prea mult în casă, când viața se întâmplă afară. Oamenii sunt ei însuși în mediul lor. În cabinet mimează sinceritatea mai ceva decât femeile nefericite orgasmul. 
Așa că eu am învățat puținul pe care-l știu și de la docenți, dar și de la delincvenți.  
Un interlop mi-a dat cea mai tare poantă despre revanșă. 
El spunea: “Cea mai bună răzbunare / E o mașină mai mare”.
Cu alte cuvinte: celor care îți pun bețe în roate răspunde-le cu și mai mult succes. N-ai de ce să vrei să-i pedepsești. Propriul venin, văzându-te, îi va măcina mai tare. 

De la un cu totul altfel de om, un profesor de matematică rocker, am “extras” teoria pe care am numit-o “a treia șansă”. El zicea că, în funcție de eroare, “să dai a doua șansă e un semn de generozitate, a treia e categoric… prostie”. 

Chiar ieri, printre mesajele întârziate de ziua mea, s-a strecurat unul al unui domn care-mi cerea o părere despre o a treia șansă și încă unul, al unei doamne, care voia “o rețetă sigură să sufere nesimțitul care a părăsit-o”.
I-am dezamăgit pe amândoi. Rețete are Muza :) dar sigur răzbunarea nu te face fericită. Doar, cel mult, îl face nefericit și pe el.  
Domnului i-am spus că atunci când ierți ușor ți se greșește în continuare… și mai ușor. 
Știți ce mi-a răspuns? Dacă făceam cum zici tu, eram divorțat. Am doi copii. 
Nu m-am putut abține: Depinde ce vrei să-i înveți. E mai important să fii căsătorit sau fericit?



Vin… vremuri grele? Nu și dacă prietenia și inteligența au ceva de spus! Sunt un tip de modă veche. Pe vremea mea o...
Posted by Radu F. Constantinescu on Thursday, 19 March 2020
Back to Top