Scenarita. "Boală de femeie"?


Iubesc femeia, dar…
Am început așa prea multe articole. Culmea, femeile nu au aruncat cu pietre. Multe au râs și au recunoscut (în mesaje private sau chiar în comments!) că se recunosc. 
Azi am primit un mesaj tare mișto.
O tânără care “nu trece” de o anumită perioadă în nicio relație. Și - culmea! - realiza că problema e la ea. 
Nu o să citez exact că e intimitatea fetei și cred că din diavolul stă pe acolo prin detalii și o poate da de gol, dar ideea era că, după ce la început e totul frumos, începe să caute controlul asupra relației, asupra programului lui și ajunge să-l sufoce. Slavă Domnului, la figurat. 
Vestea bună pentru ea e că din momentul în care realizezi o problemă o poți și rezolva. Că altfel crezi că n-o ai :)
Vestea și mai bună e că nu e singura care are problema. 
Ați observat cum se schimbă tonul SMS-urilor de la o femeie când nu răspunzi? La început e puțin “îngrijorată pentru tine”. Apoi devine îngrijorată pentru ea. Chiar și fără interlocutor, ea e capabilă de o ceartă ca tenisul la perete. 
La fel, ați observat cum bărbatul nu se întreabă încotro se îndreaptă relația NICI MĂCAR CÂND MERGE PROST, în vreme ce femeia vine cu întrebarea asta CHIAR ȘI ATUNCI CÂND MERGE BINE??!
El și ea (caz real). El îi aduce bulete de cașcaval. Cred că putea să-i aducă și icre negre, nu era alt rezultat. Mănâncă, se plimbă, mai strigă unul “pup-o, bă!” și el se conformează, totul e minunat. Fericire. Apoi ea se trezește cu o replică de genul: “Fericire de moment”.
De ce SMS-urile? De ce întrebarea?
Este o boală gravă. Contagioasă. Se ia la cafeaua cu prietenele. Se numește SCENARITĂ CRONICĂ. 
Femeia încearcă să controleze viitorul în loc să-și trăiască prezentul. 



De ce nu se întâmplă asta de la bun început? Pentru că o femeie știe dacă vrea să se culce cu tine din prima privire, dar realizează că vrea o relație cu tine doar ceva mai târziu. 
Începe să-i pese. 
Și crede că o soluție bună e controlul. 
Și mulți bărbați cred asta, dar ei, ca să devină suspicioși, au nevoie de un element real, cât de mic. 
Pentru femeie și o tăcere e suficientă. Adesea tăcerea aia i se pare cel mai rău răspuns. 
Aș avea multe sfaturi pentru bărbați, cum să le scape pe iubitele lor de scenarită, dar cred că mai trebuie să-și rezolve și femeile din probleme… singure. 
Și o vom face simplu. 
Imaginează-ți un bărbat ca tine. Orice întârziere la un mesaj sau orice apel nepreluat declanșează un interogatoriu de tip Gestapo. Suspiciunile lui te-ar jigni! Și lui crezi că-i fac vreo plăcere?
Imaginează-ți-l cu toane. Lui îi trebuie uneori o zi să te împace. Imaginează-ți ce s-ar întâmpla dacă v-ați ..te și noaptea, de data asta încercând tu să-l împaci. Nu cu sex, cu un oral din cuvinte, întrebări și răspunsuri, vreo 5 ore. 
Nici n-ați mai putea să mergeți la serviciu a doua zi!!
Consumați timp din tinerețe pentru un viitor pe care nimeni nu poate să-l garanteze. Dacă tot vă place atât de tare să faceți scenarii, de ce să nu fie unele frumoase. Viața ca un serial în care toate episoadele se termină bine. Zilnic. E păcat să vezi viața ca pe un lung metraj în care happy-end-ul să fie la 80 de ani. Chiar crezi că o să ne mai bucurăm atunci?
Viața și relațiile au un punct comun foarte important: nu contează cum se termină. Contează cum le-ai trăit. 

http://bit.ly/WakeUpGirls


Back to Top