De ce iarta o femeie un barbat care a inselat-o?


....................................................................................

De proasta.
Il iarta pentru ca lui ii pare rau. 
De cele mai multe ori nu-i pare rau ca a calcat stramb, ii pare rau ca l-ai prins. Mai ales cat esti tanara, de ce sa ramai? Cand o sa imbatranesti care sunt sansele sa te bucuri langa el? Poate langa el si langa ele. Faceti un grup. 
Il iarta pentru ca i se pare mai greu fara el decat cu el. Asa cum e. 
Nu se gandeste ca ii va fi mai greu fara respect, decat fara sex sau fara ajutorul pe care el il reprezinta. 
Il iarta pentru ca i-a spus ca a fost “doar sex”. 

N-a insemnat nimic pentru el. Serios? Daca n-a insemnat nimic de ce ai sarutat-o? De ce i-ai dat jos hainele? De ce i-ai mangaiat trupul? Nu te-ai gandit ca eu, care chipurile insemn ceva pentru tine, te astept? Eu n-am ocazii sa te insel? De ce nu o fac? Daca as face-o si ti-as spune: a fost doar sex, n-a insemnat nimic pentru mine, ce-ar insemna asta pentru tine?
Il iarta pentru ca vrea sa creada ca el se va schimba. Imi vine sa rad! S-a schimbat deja din momentul in care a dat si altora ce ti-a promis doar tie. 
Il iarta pentru ca nu are imaginatie. Eu am. Il vad cum face cu altele ce face cu mine. Parca poti sa le simti si mirosul cand il saruti. Gustul. Le simti sperantele pe care stii ca el li le-a dat. 

https://www.curteaveche.ro/p/psihologie-pentru-oameni-obisnuiti-ediție-de-colecție-vol-1-2



Daca si eu am iertat? Nu ma apucam sa scriu articolul daca n-o faceam. La ce m-a ajutat? A fost o lectie. Nu un succes. O amanare a unui final anuntat. Apoi parca ma tot intalneam cu femei care au trecut prin situatii asemanatoare. Ca la un grup al alcoolicelor anonime care s-au imbatat cu promisiuni. 
Povestile noastre nu semanau. Barbatii nu semanau. Sfarsitul, insa, era identic. 
Ca sa ierti, trebuie mai intai sa afli. Iar femeia si atunci cand nu stie, simte. 
Dar de multe ori alege sa se uite in alta parte, sa se prefaca tot ea ca nu s-a intamplat nimic desi tu minti execrabil. Esti “un actor grabit”, dar te crezi grozav ca ai dus-o de nas. Te inseli. E ca un joc in care ea te lasa sa castigi. Uneori e un semn de lasitate, alteori un semn de mare curaj. De mare dragoste. 

https://www.curteaveche.ro/p/psihologie-pentru-oameni-obisnuiti-ediție-de-colecție-vol-1-2

Mai ai o sansa sa inveti sa apreciezi ce ai. Femeia spune “te iert” si cand tace. Ar fi bine sa intelegi. Sau sa te pregatesti sa-ti raspunda cu aceeasi moneda pentru ca asa suntem noi femeile. Ca niste banci care pot sa fie rautacioase. In care tot ce bagi primesti inapoi cu dobanda. O dobanda de n-o sa poti s-o duci.
Începând de mâine am o linie OFICIALĂ de produse fără compromisuri. N-am scos untul doar din oameni cu pretențiile mele...
Posted by Ramona Constantinescu - GV on Tuesday, 6 August 2019
Back to Top