Iubiți-vă PE rețelele de socializare! :)Ce șanse are o relație virtuală să se transforme frumos într-una reală? Despre capcanele cele mai urâte, dar și despre șanse de care e păcat să nu profiți.



N-avem timp de preludiu că țara geme. 
De proști. 
De gâște. 
De pești deghizați. 
Pe net oricine este cine spune că este. E cea mai mare pacoste imaginată! Femeile sunt frumoase chiar și atunci când sunt… bărbați. Bărbații sunt deștepți cu școala vieții făcută din citate. O inteligență copy paste. 
O să vă dau totuși o soluție pentru furturile de “personalitate”. Cereți imagini în privat în anumite situații. Acesta și alte “trucuri” au mers pentru mulți cititori care au descoperit că vorbeau cu te miri cine și se mirau că ei/ele nu veneau la întâlniri. Poate că au și venit, dar cum să-ți dai seama că tipul care te privea insistent e de fapt fata pe care o așteptai?

Dacă în viața reală e posibil să joci dublu, în agățatul pe net poți să ai 10 ferestre de chat deschise simultan. Nicuna nu se simte neglijată :))) Ești un băiat model. Sau o fată cu mult bun simț. Și ce drăguț e când toți 10 se simt… unici :))
Dar!
Există un mare dar. Un dar pe bune. 
Dar pe facebook, intagram, tweeter, așa cum sunt ele blamate că alienează poveștile și oamenii, de fapt ești conectat la întreaga lume. Baza ta de selecție nu mai este clasa, promoția de la facultate, grupul colegilor de serviciu. 
O scriu repede că o să înțepe rău: o relație pornită virtual de doi oameni deștepți are mai  multe șanse să meargă in long run decât una de high school sweethearts. Pentru că în liceu putea să pară un tip senzațional fiind cel mai bun din… 30 de puști. Sau 60. Sau 90. Cum ar fi arătat oare comparat cu 1000? 2000? 5000? Probabil că nu intra nici în top 10!
Doare un pic?
Știu. 
Dar ajută mai mult decât doare. 

Pentru că oamenii sunt mai curajoși și mai liberi la adăpostul intimității virtuale. Și asta e bine. Pentru că acum orice nerd poate să-și găsească pe cineva la fel de nerd ca el sau o tocilară poate să dea peste un iubit “de sens contrar” atras în secret de tot ce ea reprezintă. Nici el, nici ea nu s-ar fi dat în vileag la un ceai dansant. Și nici n-ar fi ajuns la același ceai. (Uite că n-am vrut să zic club :)) )

Am prieteni care au menținut relații la distanță, deși se zice că în astea sunt fericiți toți patru. Tot grație internetului. Sunt convins că înregistrările convorbirilor lor pe skype ne-ar ajuta mult să înțelegem cum au făcut, dar nu ni le dă nimeni :))))
Unde poate să ajungă o relație virtuală? Oriunde. Pentru că există relații reale între oameni care încă nu s-au văzut și relații virtuale între oameni care sunt căsătoriți, dar nu se mai suportă. 
Vorbiți, flirtați și nu vă grăbiți foarte tare. E o șansă pe care generația mea n-a avut-o la 20 de ani. Șansa să cunoști pe cineva pe dinăuntru. Să vorbești orice. Dar să te poți retrage la fel de bine cum poți și s-o inviți în orice tramvai 37 și acolo să o ceri de nevastă. Din prima. Apoi să coborâți la a doua zâmbind. 
Dacă suntem atenți, nu paranoici, lumea e a noastră. La fel ca și libertatea să alegem din ea orice ne convine. Și pe oricine. 

Foto: Courtice
Back to Top