Ce înseamnă să-ți trăiești viața?








Psihologii spun că dacă te uiți pe facebook 
ai senzația că toată lumea 
se distrează 
mai bine 
decât tine. 
Câștigă mai bine decât tine. 
Pleacă în vacanțe mai des.


Noi știm că dacă-ți asculți prietenii reali, 
nu doar cei virtuali, 
cele mai bune momente în viață 
sunt petrecerile când bei până cazi lat și nu-ți mai aduci aminte nimic a doua zi. 
Ciudat, dacă nu-ți mai aduci aminte, cum știi așa sigur că au fost cele mai bune momente din viață? :))

Revistele, televiziunile, radiourile dance, toate știu ce înseamnă distracția și îți spun și ție. Pentru că, nu-i așa, asta înseamnă să-ți trăiești viața. 




Chiar așa să fie? 



Să-ți trăiești viața este egal cu mort de beat?

Să-ți trăiești viața să fie egal cu a te feri de responsabilitățile ei? 

Să-ți trăiești viața să însemne un lung șir de aventuri de o noapte?

Știți ce vă vor spune toți cei care au experimentat asta, inclusiv eu? Că am făcut-o “ca să fim fericiți”. Da. Dar n-am fost. 
Noaptea beam pentru că nu ne suportam nici noi pe noi în stare de completă trezie. 
Ne feream de responsabilități pentru că nu înțelegeam că sensul vieții nu trebuie căutat până-l găsești din terasă în terasă. Sensul fiecărei vieți trebuie să îl dăm noi. 
Cât despre aventuri, nimeni nu o să spună că le regretă, că am fi ipocriți, dar REALIZAREA EROTICĂ SE ATINGE CU O SINGURĂ FEMEIE PE CARE O IUBEȘTI, NU CU ZECI PENTRU CARE NU SIMȚI NIMIC. 
Știu că mă repet, dar sexul cu o persoană pe care nu o iubești e doar o masturbare asistată
Sigur că există plăcere, dar e mai… de mâna a doua :))

Sincer până la manie, o să vă spun că eu n-aș îndrăzni să vă spun “ce înseamnă să-ți trăiești viața”. Mi s-ar părea că aș avea tupeul să vă spun cum să v-o trăiți și nu-s așa de arogant.

Dar o să vă spun ce înseamnă pentru mine.

Nu cred că oamenii care merg de trei ori pe săptămână în club sunt niște fericiți. Sunt oameni care nu se simt prea bine acasă. Și cu cât pozele lor sunt mai exuberante, cu atât realitatea din spatele ușilor închise e mai pleoștită. 


Nu cred că poți să trăiești numai în prezent, de parcă trecutul n-a existat și viitorul nu e sigur. Din trecut trebuie să înveți, iar viitorul va fi un prezent dintre cele mai neplăcute dacă nu știi ce să faci cu prezentul tău. 

Cred că “să-ți trăiești viața” nu înseamnă lene. Uneori din contră, înseamnă să muncești până la epuizare, dar pentru ceva ce merită. Pentru ceva ce ALEGI. 

Și mai cred că, atunci când o relație nu merge o scurtă perioadă de timp, doar cei care nu iubesc pleacă, iar când nu merge cu anii, doar cei care nu gândesc rămân. 


..................................................................................................................................





Back to Top