Cele 7 minCiuni ale lumii: femeia de plastic.

medusa barbie by vikki23

Ramona mea e graphic designer. Obsedată de E-urile din mâncare. Am întrebat-o la un moment dat ce s-ar întâmpla dacă s-ar trece E-urile din poze. Așa cum se trece colorantul din salam să avem și procedurile de photoshop. 
Mi-a răspuns candid: dacă o revistă ar trece TOATE efectele aplicate pe o poză, n-ar mai fi decât text! Fără niciun centimetru pătrat lăsat liber pentru imagine!!

În anii 80 se răsculase o femeie psiholog că un brand de păpuși prezintă o imagine idealizată a femeii care va face generații de nefericite. Acum aproape toate brand-urile au păpuși idealizate, chiar pițiponcite și sclipicioase. 
Operațiile estetice exagerate fac o femeie fericită într-un singur caz: când e chirurgul care le face și încasează factura. 

Cu toate că apreciez enorm arta machiajului avem și aici o sursă de nemulțumire perpetuă: nicio divă de la TV nu arată chiar așa în viața reală. Ele sunt nivelul aspirațional al zilelor noastre. 
Multe dintre ele au avut momente de curaj când au publicat fotografii cu ele nemachiate. Jos pălăria. Mlute femei sunt mai puțin deprimate acum. Mi-a mai plăcut gestul unui model de fitness din Australia. Și-a pus fotografii în care se vedea că are și ceva vergeturi (pe corpul altfel perfect) și câte un coș și față-de-dimineață. 
Te-ai fi aștepta ca fanii să fugă? NU. Mai mult de 2 milioane de oameni au apreciat sinceritatea. 

Femeia de plastic nu este viitorul luminos al omenirii. Cu fața atât de întinsă încât nici nu-ți dai seama când se bucură și când e tristă, cu sâni pe care nu poate să doarmă și unghii cu care nu poate să folosească un touch screen.

Nu că la un asemenea text ar da like :)))))

foto: vikki23
Back to Top