Cărți cu suflet. Că la oameni îl găsești mai greu.



Când mai mulți oameni au o pasiune se găsește mereu câte unul să le vândă undițe, piese de motor sau timbre. 
Aceștia sunt specialiștii. Furnizorii. Criticii. 
Exact cum la droguri nu o să prea vezi dealer care să fie consumator, la fel cele mai multe bloguri de carte din toată lumea sunt ținute de oameni pentru care lectura nu e o pasiune. E o afacere. 
Când o să găsiți pe două bloguri de inteligenți din ăștia cam aceeași descriere la un volum să nu vă întrebați cine a copiat de la cine. Au copiat amândoi comunicatul de presă de la editură. 
După care și-au pus un link și așteaptă ca pescarii. Da. pe voi vă așteaptă. Să mușcați. 


Există însă și oameni care fac treaba asta din pasiune pe bune. Sunt mulți și ei, dar ca toți pasionații, au minusuri la metodă:
Unu: Dau bani pe cărți. Câte zece milioane pe lună. 
Doi: Nu-i câștigă din blog, mai merg, fraierii, și la serviciu. 
Eu îi iubesc de mor pe fraierii ăștia. Sunt de-ai mei. Și am și norocul să cunosc o cititoare în orice: în stele, în ochii copiilor (are o fată mare și frumoasă), în suflete mai pătate sau mai spălate. 
O cheamă Camelia și are un job care este pentru ea și o pasiune, dar cred că pasiunea cea mai mare asta ar fi: cartea. Această țară în care nu pui niciodată piciorul, pe care o străbați cu ochii. 
Cărțile care așteaptă să fie trăite, nu citite.
Pisica are 9 vieți și Camelia Cavadia are câte 99 pe an. 
Am zis cândva, dar nu știu câți au fost atenți, că am citit bloguri de carte și mi se par de un oportunism greu de suportat. Motiv pentru care NU am dat niciun exemplar din a mea niciunui corifeu din acesta virtual. La prima ediție despre ea au vorbit Tabără și Dan C. Mihăilescu. E aceeași carte, cine vrea să o citească poate să o cumpere. Amuzant sau nu, înțeleg că niște “domni” s-au exprimat despre ea și fără să o citească. Băieți! Singurele cărți care merg și la NV sunt cele de joc. 
Uite, mi-ar fi plăcut foarte mult să știu ce are de zis Cami despre Filosofia Sexului. Când o să simtă ea nevoia o să scrie.
Și știu că dacă o să vrea să dea cu mine de pământ o să o facă.
Și eu o să dau SHARE.
Până una alta, blogul-ul ei, www.carticusuflet.ro, a reușit încet încet o performanță care se bazează pe calitatea ei umană: interviuri cu oameni care fie sunt greu de prins, fie nu prea își arată latura asta, că nu e cool să stai cu celuloza în mână când toată lumea dă scroll, nimeni nu mai dă pagina :)))
Pe lista scurtă a interviurilor ei îi veți găsi pe: Alex (România te iubesc) Dima, Dan C. Mihăilescu, Smiley și… astăzi a reușit imposibilul: un interviu cu OTRAVĂ!

Citește-l aici: http://bit.ly/1rUD3ZM



Back to Top