Dacă vrei mai multă atenție trebuie să oferi mai puțină?

























OK. Facem un test. Un experiment. Imaginaţi-vă vocea de la Teleenciclopedia spunând suav: din cele mai vechi timpuri, femeile au stat pe lângă vizuină, iar bărbaţii au vânat. Aceste două tipuri total diferite de comportament se manifestă şi astăzi. 


V-aţi prins? Cum dă politicianul vina pe moştenirea grea a vechiului regim, pac, am dat şi eu vina pe genetică. Bărbatul e vânător, deci e firesc să se ducă după un vânat care nu vine de bună voie şi nesilit de nimeni şi să respingă micul dejun la pat. Vă spun eu, niciun bărbat nu se bucură când ea îi aduce micul dejun la pat. 

Ni se pare ca şi când am făcut ceva greşit. 

Sau a făcut ea ceva greşit şi vrea să se revanşeze. 

Sau părem bolnavi. 
Bărbatul nu-și poate imagina viața ca pe un concediu!
Femeia însă... nu-și poate imagina viața ca pe o aventură continuă așa că prima condiție ca să te aleagă nu este să te iubească ea. E să o iubești tu. 

Am întâlnit multe femei care au rămas cu bărbaţi care nu erau chiar prima lor opţiune pentru că se simţeau adorate.

Un bărbat n-ar face niciodată asta. El vrea să vrea el, nu să se simtă vrut. Îl răsfeţi din când în când, altfel nu mai are nicio valoare. Nici tu nu mai ai. Eşti iepurele ăla chior care se dă singur cu capul de pom şi cade, de-l lasă vânătorul liber, că i se face milă de el, în loc să te vadă ca pe un vânat himeric. Mistreţul cu colţi de argint.

Na, că am făcut-o şi pe asta. Am comparat femeia cu mistreţul :))
Să mai zici că bărbaţii nu sunt porci. 
Încercăm altă comparaţie. 

Să zicem că uităm de vânător şi vânat, de prinţul din Levant şi Mistreaţă. Să ne gândim la literatură. Scurt pe doi: femeia e literatură. Dacă ea înţelege... noi, bărbaţii, avem nevoie de mister, de metaforă şi de un pic de provocare la fiecare pagină, bine! Dacă ne dă totul mură-n gură, ca în manualele de utilizare, asamblăm, vedem că merge şi apoi stricăm sau uităm pe un raft. 

Toţi ştim măcar o poezie de Nichita, Sorescu sau Eminescu, dar niciun bărbat n-a ţinut vreodată minte cât a avut de plătit în Decembrie la întreţinere. 
Pentru că viața bărbatului nu are sens când nu are ceva de făcut...
Sunt apreciate femeile care știu să ofere, dar iubite cele care știu să ceară. 


Foto: irr




Back to Top