Depuis toujours, dans mes reves. I WANT YOUR TEXT (premiul, ultimul exemplar disponibil din Filosofia Sexului)



E ger si vantul se simte taios in obrajii arzand de emotie . Mergem timid unul langa altul pe o straduta semi-intunecata. Imi povestesti ceva, Dumnezeu stie ce, pentru ca nu te pot urmari. Simturile mele sunt alerte si iti urmaresc indeaproape pasii, rasuflarea, felul in care umbra ta se atinge uneori de a mea, reusind sa ma tulbure intr-atat incat simt nevoia sa ma desprind, fac un pas in lateral si reusesc sa respir din nou. Iti aud inima batand, iti simt pulsul in venele mele. Ma opresc. Buzele tale abandoneaza fraza
abia inceputa si se amesteca incet cu mine. E ca in visul meu… Chiar mai bine! Acum e real!


E cald si vantul adie bland. A trecut iarna. De mai multe ori... Mana mea sta ghemuita in a ta, in buzunarul hainei tale, ca si cum niciodata, nicaieri, nu a existat un loc mai potrivit pentru ea. Imi povestesti si acum ceva. Ador sa-ti ascult vocea! Si sa privesc cum varful nasului ti se misca jucaus atunci cand vorbesti. Ador profilul tau atat de masculin si nobil! L-am privit de atatea ori, relaxat, pe fundalul pal sau viu colorat al fetelor de perna, in intuneric, sau in lumina timida a razelor de soare ce patrundeau prin fereastra, printre lacrimi de fericire.
Ma ridic pe varfuri si te sarut fugar. Mergem undeva? Sau doar nu ne mai saturam de plimbare?
M-ai speriat candva cu zeii lui Jack London, din „When the Gods laugh”, mi-ai spus ca nu avem scapare, ca in final… hmm… da… in final, noi vom pierde si ei vor rade… Imi vine sa rad acum… Noi nu avem inceput sau sfarsit. De cand ne-am gasit, viata se scurge dincolo de timp, in armonie si echilibru. A fost nevoie sa te gasesc ca sa inteleg ca te cautam, sa te am, ca sa stiu ca ai fost dintotdeauna in mine.
Da, sufletele au pereche, si tu esti ... sufletul sufletului meu. Depuis toujours, dans mes reves… 

Ramona Dobre.
Back to Top