trei oglinzi



A fost odată ca niciodată un vrăjitor atât de puternic, încât putea să creeze alte lumi. Era celebru pentru că îi crease unui matematician obsedat de munca sa o lume cu doi sori, unde ziua era veșnică, nimeni nu dormea, iar el putea să lucreze la demonstrațiile lui la nesfârșit.

Se spune că atunci când s-a îndrăgostit, vrăjitorul a inventat pentru el și iubita lui o lume unde și soarele era tot o lună... Deși femeia a fost de vină pentru creația lui, că doar îi spusese că și-ar dori ca acea noapte de iubire să nu se termine niciodată, după doi ani de întuneric s-a plictisit și i-a reproșat că tot ce i-a oferit a fost, până la urmă, un one night stand...

Dar într-o zi, la ușa vrăjitorului a venit un rege foarte îndrăgostit de regina lui. Deși erau de mulți ani împreună și aveau trei copii, regele încă o mai iubea... ca un prinț! Dar regina nu se mai vedea frumoasă și suferea nespus. Spunea mereu că e grasă, așa că regele a comandat pentru ea o oglindă în care să se vadă... mai slabă.

N-a mers. Regina se vedea acum, bătrână...

Vrăjitorul i-a meșterit o nouă oglindă, în care să se vadă mai tânără... dar regina era în continuare nesigură, nefericită și din cauza asta și puțin nesuferită.

Regele nici nu mai știa ce să-i ceară vrăjitorului, așa că i-a cerut... un sfat.

Sire, i-a răspuns acesta, singura șansă ca regina să fie vreodată mulțumită de ce vede în oglindă, ar fi să-i meșterim una în care să se vadă... așa cum o vedeți Înălțimea Voastră.


Back to Top