Prostul care muncește. Și prostul care crede. Ți s-a întâmplat și ție, nu?







Eram la un workshop de stiri cu Sârbu. “The” Sârbu. Omul ăsta are o obsesie pentru mai bine și mai mult care făcea pe orice campion să se îndoiască de metalul din care îi era făcută medalia. 
El a zis la un moment dat că suntem autosuficienți, că ne-am obișnuit cu locul 1, că nimeni nu mai muncește (mai ales cu mintea) și că atunci când o să-l găsească pe ăla care muncește o să facă două tricouri. Unul pentru “prostul care muncește” și unul pentru el însuși, “prostul care crede”.

Munca devine “un cartier rău famat”. Munca devine o femeie săracă. Nu e bine să fii văzut în preajma ei. 

Munca nu mai face legea. E mai ușor să furi. Anii de pușcărie se mai grațiază. Anii de muncă… o să-i faci pe toți. Până la pensie. Când o să-ți mai iei un 2nd job de unde o să te învoiești doar o dată câteva ore să ai timp să mori. 

Și totuși și eu sunt “prostul care crede”. Când vine vorba de muncă (mai ales cu mintea) sunt fan!
Iar rockstarurile pentru care sunt “groupie” sunt în aparență doar niște femei obișnuite. 
Păi, dacă așa sunt? 
Obișnuite să li se trântească uși în nas. 
Obișnuite să nu renunțe. 
Obișnuite să lupte cu morile de vânt și - culmea! - din când în când să câștige. 
Obișnuite să spună lucrurilor pe nume. 
ROCKSTARS!
Oana Gheorgiu, Carmen Uscatu, Mihaela Pintilie & Dăruiește Viață au modernizat multe secții din multe spitale din România și de mai bine de doi ani s-au decis să facă un spital. Au strâns bani de la firme, de la oameni obișnuiți, cu SMS-uri la 8844. Eu, Ramona și partenerii noștri Green Sugar am donat în jur de 7000 de euro. Și uite că în timp ce scriu acest articol pe lângă prostul care muncește vin din ce în ce mai mulți proști care cred. Cred pentru că văd. Românii au putut pune mână de la mână să strângă 4 milioane de euro și să demareze construcția unui nou Spital de Oncologie Pediatrică în timp ce-și plăteau impozitele!!
Din 1989 și până acum niciun asemenea spital nu a fost construit din banii statului, care sunt tot banii noștri!! 
Promit să-mi fac și eu două tricouri când s-o găsi cineva să guverneze în țara asta, nu doar să o mulgă. Prostul care guvrnează. Și prostul care votează. 
Votul nu mi-a adus decât satisfacții… abstracte. Dar tricoul cu SMS la 8844 cu textul SPITAL mi-a adus unele cât se poate de palpabile. 
Noi facem un spital. 

P.S. Din această poză lipsește fiică-mea, care a venit la DOR Live special să le întâlnească pe Carmen, Oana și Mihaela pentru că vrea să se facă voluntar. Așchia nu sare departe de trunchi. 

Donează și tu 2 euro cu un simplu SMS la 8844. 
Și îmbrățișază-le virtual pe "proastele care muncesc" @ 



  





Back to Top