Q&A: E nasol la el acasă, pe tine te iubește, dar pe cealaltă nu poate să o părăsească. De ce?


Aici a fost un text de night reading. A fost.
Cu regret, deşi mai mult de 10.000 de oameni l-au citit în timpul nopţii, doar 1100 dintre ei au avut şi un like de dat. Cum sistemul e setat să-l lase deschis doar dacă depăşeşte 2016... s-a dus. 
Relax, poate nu era chiar aşa bun :)

Așa a arătat pagina multe luni. Astăzi Muza m-a convins să-l repostez: Q&A: E nasol la el acasă, pe tine te iubește, dar pe cealaltă nu poate să o părăsească. De ce? 


I-am cerut Muzei ceva de băut înainte să răspund la această întrebare. Cu mici variațiuni, ea mi-a fost pusă de mai mult de 1000 de ori. Am mai scris două articole în care încercam să ajung la concluzie mai pe ocolite. 
Îmi pare rău să v-o spun, dar pe femeile îndrăgostite inima ușoară le face grele rău. De cap. 
Așa că o să o dăm direct. 
Muza m-a întrebat: direct-direct? Atunci nu-ți dau vin. Poate ceva mai tare. Un Johhny Black? Un rom Havana Club ? Un coniac Martel?
Nu. Prea slabe. I-am zis. O palincă de Viscri. 

OK. Sunt la al treilea shot de palincă. Ar merge și niște slană. Nu de alta, dar ca să te plângi de femeia de acasă… ca să agăți alta, mi se pare o supradoză de șorici. 

Să dai ochii peste cap când nevasta nu știe în ce blugi să-și bage picioarele dimineața, dar tu să nu te decizi în ce femeie vrei să-ți bagi **** de un an… asta iar mi se pare că se potrivește cu palinca mea. Pentru că e de porc. 

Și pentru că e nevoie de un porc ca să vă spună ce fac porcii, o să intru în subiect: voi credeți că am ajuns la a treia și ultima căsătorie, dar n-am înșelat niciodată? 
N-ați prea fost atenți când m-ați citit. 
Voi credeți că n-am știut, DE FIECARE DATĂ, când vreau doar o aventură, când vreau o amantă de cursă mai lungă și când parcă m-aș gândi să schimb? Să transform călcatul strâmb în ceva drept? 
Am știut. 
Toți știm. 
Dar e mai ușor să minți 
decât să le spui ce simți.
(de la palincă, încep în versuri fără să vreau)

El ți-a spus că-i rău acasă
Mai are puțin și-o lasă
Te iubește doar pe tine
Dar ceva parcă-l reține

Unii spun că e copilul
Alții, automobilul
Au de împărțit avere
Divorțează și te cere



Parcă zboară vreo cinci luni 
Vă iubiți ca doi nebuni
El îți spune “ai răbdare”
Tu aștepți. Inimă mare. 

Trece-un an. Sau doi. Sau trei. 
Gândul chiar și tu ți-l iei
Tristă realizezi ceva
A fost timp… din viața ta. 

Ați înțeles? 

Primul lucru pe care ar trebui să-l faci înainte să-l compătimești pentru cât de rău îi e cu nevastă-sa acasă este să te gândești că AIA PUTEAI FI TU!

Al doilea, când el spune că vrea, dar nu poate, este să te gândești că apelează la un truc. Se numește negociere fără autoritate. Deci ori e mincinos, ori e slab. E tare doar la pat. Vrei un astfel de bărbat? 

Iar al treilea e să-ți pui un deadline. Dacă lucrezi într-o corporație îți vine ușor. Știi ce face o companie mare cu un produs care nu confirmă? Investește în el. Mai mult. Însă până la un prag. 
După care îl “omoară” și toată lumea uită de el. Ca și când ar fi mort. 
Un mort după care nu se plânge. 
Se râde. 
Pentru că în locul lui poate să vină altul. 
Care să-ți satisfacă și… așteptările. 




Back to Top