Ce trebuie să nu-ți lipsească la nuntă, dar și de să fugi ca dracu’ de tămâie. Articol la patru mâini și două verighete.


Normal să l-am scris împreună cu Muza! Totuși, de data asta cele mai greu de înghițit fraze sunt ale mele. 
Pe scurt: Nu trebuie să-ți lipsească prietenii. 
Și tot pe scurt: Fugi ca dracu’ de tămâie de obligații. 


Ramona:
DA. 
Prietenii îți vor ridica nunta, moralul și uneori… rochia când se agață în scoici. C-așa-i pe plajă. 

NU. 
Obligațiile, chiar dacă vin pe sistemul: “am fost și noi la nunta lor” sau “nu se poate să nu-i inviți că se supără”, sunt oamenii care te vor trage în jos. Noi n-am avut. 

DA. 
Alege ce muzică vreți voi. Cu o zonă de intersecție cu invitații, că nu poți să pui Rammstein la nuntă. Cel puțin, nu 3 ore! Norocos de parcă a mâncat ceva când era mic, al meu a avut bandul nașului nostru, Vali Rupiță. Trei soliști de excepție și instrumentiști de virtuozitate. Cred că e singura nuntă unde s-a cântat din repertoriul clasic la vioară ÎN MIJLOCUL petrecerii. Nu la aperitive. Și toată lumea l-a aplaudat pe Marius, violonistul. S-a cerut și BIS!!! Eu sunt înnebunită după Ciocârlia așa că Marius mi-a cântat Rapsodia 1 de George Enescu, apoi Haciaturian, Mozart, Ceaikovski…

NU. 
Nu-ți lua nași “de valoare”. Noi am ales două cupluri de forțe care înseamnă ceva pentru sufletele noastre, nu pentru ce-ar putea să facă pentru noi. Oana și Tavi Avram au făcut deja destul :))) Din vina Oanei ne-am cunoscut, iar Monica și Vali Rupiță sunt ca sarea și piperul vieții. Mai rar atâta forță vitală și atâta spirit pozitiv. 


Radu: 

NU. 
Chiar dacă oamenii vor strâmba din nas, fă-ți nunta 18 plus. Fără copii. Sigur că sunt drăgălași și sunt primii care dansează. La fel de adevărat e că-i mai greu să-i scoți din ring, că atunci când obosesc își blochează mamele și - hai s-o recunoaștem - oamenii care vin cu copiii la nuntă pleacă primii. Noi am trecut 18 plus încă de pe invitație. Cine n-a vrut, n-a venit. Cine a vrut a putut să-și facă din timp aranjamente să aibă cu cine să lase copiii. 

DA
Alege un fotograf excepțional chiar dacă ți se pare scump. O să vezi că adevărata pierdere este că ai pierdut momentele cele mai frumoase în niște poze aproximative. Evident că i-am luat pe cei mai buni, artiștii neînțeleși ai nunților, Ostafi Photography. 

NU. 
Nu insista pe lângă nimeni care e în cumpănă dacă să vină sau nu. Și nici NU accepta nicio auto-propunere. Cei care vor să vină, vin și din Emiratele Arabe, din Timișoara, din Brașov sau din Chișinău. Poate o să pară cam dur, dar noi am făcut nunta DOAR cu aceia care ne-au spus că vor să vină de la primul telefon. Cât îți trebuie să te gândești dacă ești prietenul meu sau nu?!? Absenții motivați au avut motive al dracului de bune și regretul a fost comun. I-am și anunțat un pic cam târziu :))

NU
Fițelor. De orice fel. 
DA
Excelenței în tot ce oferi. 
Pune pe masă vinul pe care-l bei și tu la ocazii, nu ceva ieftin, de 12 lei sticla. Să fim serioși, 2 lei e sticla 1 leu e dopul! 
Dă-o dracului de treabă! E nuntă sau bal cu strângere de fonduri? 
Oricât de mult ai câștiga la o nuntă reducând costul meniului, banii aceia se duc. Ca toți banii. Amintirile tale să fie frumoase, că amintirile s-ar putea să dureze mai mult. Cu puțin noroc, o viață. 

Și DA! Lasă să se vadă. Prea avem multe scandaluri în public și iubiri în ascuns. Cine știe, poate mai inspirăm și pe alții, că a ajuns lumea să nu se mai mire la divorțuri. Se miră la căsătorii :)

Mai multe decât noi pot să-ți spună cei din familia  Ramonei Macovei aka Nuntă la Mare punct ro :)
Sunt o familie pe bune!

Back to Top