Există despărțiri “elegante”?



Muza lucrează până târziu în noapte așa că astăzi suntem sparați, dar împreună. Ea e pe celălalt calculator. Familie modernă :))
Ca să nu mă simt un trântor am deschis cele 680 de mesaje necitite. Multe mă întreabă despre NECENZURAT. De ce nu e disponibilă. S-a vândut prea bine? S-a. Dar nu asta e problema. Am lăsat un pic de spațiu pentru că vrem să punem pe copertă părerile voastre. 2000 de oameni au deja cartea. 
În sutele de masaje câteva întrebări se tot repetă. Una în mod special: 
E o întrebare pe care mi-au pus-o cel puțin 100 de oameni. Nu o să fiți prea surprinși dacă o să recunosc că niciunul dintre ei nu era într-o despărțire prea elegantă. 
Am primit zeci de prinscreen-uri cu conversații pe whatsapp care ar putea oricând să devină virale. De fapt… n-ar putea, că eu nu le dau nimănui, dar tot mă întreb uneori: Verba volant, scripta manent, de ce să spui niște odioșenii în scris? Mai și rămân, dracului, pentru posteritate. Injuriile, mai ales când sunt adresate unui om pe care spunem că l-am iubit, vorbesc mai mult despre cât suntem noi de mici, nu despre cât e el sau ea de urât, impotent sau frigidă!!
Am primit încă și mai multe povești dezgustătoare după care am scris, mai mult decât din propria experiență, acel articol cu “Cine n-a întâlnit o femeie care vrea să se răzbune, n-a văzut răutatea în stare pură”
Bărbații sunt mai fraieri. Ei cred că rănesc când spun lucruri adevărate despre fostele lor. Le mai exagerează, dar rămân pe parcurs. 
Femeile însă rar ratează ocazia de a lovi într-un punct slab. Real sau imaginar.
Și totuși… există despărțiri elegante?
Pot să ridic mâna și să spun: DA?
Nu înseamnă că oamenii aceia nu răbufnesc. Unul sau amândoi sigur a greșit. Unul  pierde. Sau amândoi pierd. Oamenii sunt răi la pierdere, dar cei care au decență se fac alibe de porci FĂRĂ PUBLIC. 
Există oameni care se judecă 3 ani la un divorț “pentru binele copilului” care în timpul acesta suferă o traumă pe care n-o vor putea șterge niciodată. 
Dar există și oameni care nu văd un avocat, se duc la notar și gata. 
Există bărbați care nu împrăștie zvonuri despre fosta care le-a dat papucii și femei care nu-și povestesc căsnicia nefericită tuturor prietenelor în fața cărora seprefăceau în urmă cu o lună. 
Și știi de ce? 
Nu pentru că există oameni decenți și lepre. Uneori și oamenii decenți scapă caii, așa cum și leprele știu să se prefacă. 
Există despărțiri elegante pentru că MODUL ÎN CARE TE DESPARȚI DE UN OM SPUNE MAI MULTE DESPRE CÂT L-AI IUBIT DECÂT FELUL ÎN CARE AI TRĂIT CU EL. 

Viața împreună arată cât de mult investești în fericirea comună. 
Felul cum te desparți arată cât de mult te interesează fericirea lui. 

Foto: shamanski



Citeşte mai mult! Link către cartea Muzei: http://bit.ly/1N1WpXf

Back to Top