Să găsească femeia perfectă pentru el e “norocul bărbatului”… dar proștii nu știu ce să facă nici cu norocul :))


Era un banc cu evrei în care un rabin din București avea o carte sfântă. După insistențe se afla că este de fapt o culegere cu “Proverbele românilor”. Scrie acolo că mai bine ești cu un deștept la pagubă decât cu un prost la câștig. 
Așa e și cu relațiile. 
Ca la un joc de poker, cărțile câștigătoare pot să vină la început. 
La 25 de ani. 
La 30. 
Sau mai târziu. 
Dar bărbatului nu prea-i vine “să se ridice la 25 de la masă”. I-a intrat “o damă” la o quintă spartă și face royală? Deși royala e cea mai mare reușită posibilă în acest joc, el tot ar mai vrea “trei bucăți” :))
Unii se căsătoresc cu iubita din liceu. Alții o admiră la întâlnirea de 20 de ani și o conduc doar cu… privirea. Către mașina în care o așteaptă bărbatul ei care îi deschide zâmbind portiera.
Ghinion, spun ei.
Oare?



Am scris mai demult un articol care n-a fost foarte bine primit nici de bărbați, nici de femei. Unul în care mă luam singur la mișto și spuneam: Un bărbat “trecut prin multe” nu e un expert în dragoste. Poate să fie un expert în femei. Pentru că un expert în dragoste e bărbatul care a iubit o singură femeie în toate anotimpurile ei.
N-am reușit asta. Am mai tras o carte. Uneori am cerut trei. 
Nopți albe. 
Zile negre. 
Unii te invidiază. Alții te înțeleg. Tu nu vorbești. Un secret se ține greu în doi oameni. Al treilea e deja aglomerație. Uneori nu știam când sunt treaz și când dorm, cum să știu când eram fericit? Eram atât de atent să păstrez aparențele, dar imaginea publică nu e o haină călduroasă. E mai mult o obligație. 
Și la femei e cam la fel. Ce caută la 35 este exact ce o plictisea la 20. Mama ei de sincronizare. Avea nevoie de un valet la 20 și de un rege la 35. Au venit însă… invers. 
Acum regretă că l-a decartat și trage cu ochiul la cărțile altor “jucătoare”.
Miza crește. Timpul nu.
Cred că toți avem șansa unor cărți foarte bune. Și o avem de mai multe ori. Important e să știi ce să păstrezi și ce să lași. 


E mai greu să înțelegi că de multe ori nu poți să iei potul cu trei dame, dar, dacă joci bine, poți să câștigi și cu o singură pereche. 
Totul e să știi cu cine să o faci.



View this post on Instagram

GIVEAWAY!!! Ești dependent de cărți tari și cafea bună? Sau invers 😂☕️📕De ZIUA CAFELEI câștigă și cărțile și cafeaua… “mocca”! UN VOUCHER DE 400 DE LEI la Diverta să îți iei orice cărți vrei și cafea să-ți ajungă până la Revelion :) Ce trebuie să faci? .............................. 1️⃣ Like pic 2️⃣ Tag 3 prieteni dependenți de cafea 3️⃣ Follow @cafeafortuna @britaromania @greensugar 4️⃣ Cred că deja urmărești @secreteleramonei @books.over_looks @radufconstantinescu, dar dacă nu o faci, acum e cazul, altfel pierzi premiul :) ❗️Poți lăsa UN SINGUR COMENTARIU. Dacă vrei mai multe șanse roagă-ți și prietenii să comenteze, dar nu spama! Comentariile duble nu se iau în considerare și pot duce la blocarea utilizatorului în caz de abuz! .............................. Perioadă concurs: 29 septembrie - 6 octombrie 2019. (Extragerea va fi filmată și postată pe Stories și IGTV după ora 24:00). Organizatorul va verifica dacă toți termenii au fost respectați! Fiți, vă rog, atenți! După anunțarea câștigătorului acesta trebuie să-mi răspundă într-un mesaj privat cu adresa completă pentru livrarea premiului. Deși este un voucher, câștigătorul nu pot solicita contravaloarea în lei și nici nu poate cumpăra altceva decât cărți! Succes! #giveaway #giveawayromania #booksoverlooks #makereadinggreatagain
A post shared by 𝐑𝐀𝐃𝐔 𝐅. 𝐂𝐎𝐍𝐒𝐓𝐀𝐍𝐓𝐈𝐍𝐄𝐒𝐂𝐔 (@radufconstantinescu) on
Back to Top