Ce să nu faci când ești geloasă (5 lucruri verificate din celaltă parte)



Nu știu alții cum sunt, vorba lui Creangă, dar pentru mine un pic de gelozie din partea femeii cu care îmi împart planurile de viitor e un compliment. Mai multă e condiment. Prea multă… e otravă.
Așa că o să vă spun, într-o ordine atent gândită, motivele pentru care gelozia stinge focul în loc să-l aprindă.

5. Nu din prima seară! Sunt femei pe carele apucă gelozia încă ÎNAINTE să aveți chiar o relație. Nu e un semnal de alarmă, e direct maneta aceea din tren care îl oprește. Ca să cobori. Nici nu te mai interesează care e amenda! Dacă nici nu am început și deja avem simptome de la sfârșit, singurul medicament care funcționează e injecția letală. Oricât de mult mi-ar plăcea amblajul, conținutul miroase a expirat. Orice bărbat pus în această situație realizează că femeia e geloasă NU pentru ce a făcut el, ci pentru că are un bagaj de frustrări din trecut cu care o să vină în relație. Și parcă n-avem niciun chef să ducem și greul altuia.

4. Interogatoriul. Femeia crede că poate să afle DE LA VINOVAT care este exact vina. O regulă generală a oricărui bărbat “trecut prin multe” spune clar: Dacă o minți, o minți până la capăt. E o copilărie să crezi că bărbatul tău e un fel de Rodion Romanovici Raskolnikov din Crimă și pedeapsă! Omul acela a mărturisit presat mai mult de propria vină decât de comisarul care îl urmărea! 
Interogatoriul NU te va ajuta să afli ceva, doar să-ți îndepărtezi iubitul care va alege să nu-ți mai povestească nimic, să nu mai comunice, pentru că “tot ce spui poate fi folosit împotriva ta”

3. Există “femei cronometru”. Unde ai fost până la ora asta? Dar cât faci tu până în Victoriei? E o insultă la adresa inteligenței lui! Dacă vrea să-și facă timp pentru o amantă, își face. Și dacă știe că are nevoie de un alibi, îl va avea. Noi, bărbații, suntem oricând gata să mințim pentru un prieten. În plus, dacă întârzie doar două ore înseamnă că nici cu amanta nu s-a descurcat prea bine :)))

2. Nu ridica tonul. Pentru că nu mai auzim :))) Psihologia te poate învăța în 50 de pagini că tonul pe care dai un mesaj, ca și poziția corpului când o faci, contează mai mult decât mesajul. Bărbatul NU e programat să își bage coada între picioare când un rival mârâie. E programat să-i dea peste bot. Se va abține, că e gentelman, dar te va trece din lista prietenilor lui în lista neagră. Nimeni nu vrea să doarmă “în pat cu dușmanul”

1 Nesiguranța. Cel mai grav element. O femeie exagerat de geloasă îi va da bărbatului o senzație inconfortabilă, nu pentru că e nesigură pe el, ci pentru că e nesigură pe ea. Secretul unei relații perfecte este ca amândoi să aibă senzația că au făcut o mare afacere, că au mai mult decât merită! Că au pus mâna pe Zâna Zânelor, Peștișoara de Aur, Crăiasa din Povești. Ai grijă să nu te faci de basme!
Din secunda în care te arăți nesigură din cauza altei femei te pui în inferioritate față de ea în fața lui. Și chiar dacă nu i-a trecut nimic prin cap până atunci îl ajuți tu. Să-i treacă.

Așa cum o să-i treacă… și de tine. 


P.S. Citește cărți. Nu citate! 
Deși nu mai este pre-order, ci e chiar pe stoc, PACHETUL pleacă în continuare CU AUTOGRAF!
Iar dacă plătești cu cardul poți cere o variantă PERSONALIZATĂ. Pentru prietene, amantă, soție (a ta sau a altuia) nu ne băgăm :)

https://www.curteaveche.ro/p/pachet-r-f-constantinescu---cu-autograf






Back to Top