Anti-ego. Pentru ca un om să câștige, chiar trebuie ca alții să piardă?





Suntem poporul lui “foaie verde, de dai, n-ai”. Și generația lui “vreau tot și asta cât mai repede”.
Și suntem încurajați să facem asta. 
Life is short… Buy the damn shoes!
N-ai bani? Îți dăm un card. Rate. Refinanțări. Cele mai multe nu sunt pentru lucruri necesare. Sunt taxă pe aroganță. 
Am trecut prin faze asemănătoare. Teribilist. Inconștient. 
Când am ajuns prima dată într-un spital pentru o operație “do or die” mi-am adus brusc aminte Tatăl nostru. Toți ne permitem să fim atei doar când ne e bine, dar să știți că înțelegeam perfect că poți să speri într-un miracol, dar nu să te și bazezi pe el. 
Un miracol nu e când se strâng 250.000 de euro pentru 1 singur caz care se operează afară. O să fac o afirmație care îmi va aduce multe antipatii, mai ales că pe blogul meu s-au strâns de multe ori sume exact pentru asemenea cazuri, dar trebuie să știți părerea mea de rău: ăștia sunt bani pierduți.
AICI? Aici cine ajută? Cine te ajută pe tine să nu tremuri, cum am făcut-o eu, intrând într-un spital ca Fundeniul, cu doctori excepționali, dar dotări submediocre la nivel mondial?
Cine te ajută pe tine să nu-ți cerșești dreptul la viață, ci să îl ai inclus în pachetul standard al demnităților de cetățean.
Statul?
La câți oameni au intrat în ultimele luni în arest pentru evaziune fiscală voi spune doar atât: și banii pe care noi i-am dat pentru sănătate și nu au ajuns unde trebuie sunt tot evaziune fiscală!!!
Și o plătim noi. Cu viața. Fotografia asta nu e din pușcărie, că tot e la modă subiectul, e dintr-un spital din România!!


Nu putem să mai stăm cu mâinile în sân și nici să ne bazăm pe clinicile din Vest sau pe miracole. Un miracol e că mai avem medici!
Deja sunt din ce în ce mai multe firme care ajută oameni cu suflet cum sunt cei de la Dăruiește Viață să doteze spitalele NOASTRE! Un bun exemplu e GDF, vezi pagina lor socială de fb “Energie pentru fapte bune”.
Dar nu e suficient. 
Iar acum poți să dăruiești banii pe care… nu-i ai. Toată lumea câștigă și nimeni nu pierde pentru că altfel îi dai la stat și n-am nici cea mai vagă idee ce se întâmplă cu ei. Dăruiește 2% din impozitul pe profit acestor nebuni frumoși! Fetele s-ar putea să spună că sunt frumoși și la propriu, având în vedere că sunt sprijiniți și de Tudor Chirilă :) Într-o zi s-ar putea să fii tu cel care va beneficia de dotările cumpărate din banii dați. Tu sau copilul tău! Gândește-te serios la asta.
Ai aici formularul pe care poți să-l descarci direct. http://bit.ly/1EucEMy
Și aici pagina de fb unde poți să le pui orice întrebare și, de ce nu, să le dai un semn că știi că există. Dacă ți se pare prea greu să faci o donație, măcar spune-le un mulțumesc. http://on.fb.me/1FYHFKd
Back to Top