Să ştiţi că eu nu i-am şters numărul din telefon.


Andreea Ibacka e cu ochii în lacrimi. I-am spus să nu se uite la filmul de prezentare, dar nu m-a ascultat. Cine-ar fi putut să nu se uite? Doar era Diana Sorescu în fotografiile acelea. Ne zâmbea, ne făcea cu mâna, sărea de bucurie înconjurată de prieteni. Unii dintre ei erau acum în sală. La Bookfest.
Ne uităm unii la alţii. Mihnea se bazează pe mine. Eu pe Andreea. Andreea chiar nu ştiu pe cine se mai bazează, dar toţi ştim că nu trebuie să lăsăm emoţia să ne strângă de gât, aşa cum ne-a prins zdravăn de inimă.
Pe 6 noiembrie 2013 toţi eram cutremuraţi de vestea morţii Dianei Sorescu, pe care mulţi o cunoaşteţi drept Diana cu Vanilie.
Suntem în 30 mai 2014. La Bookfest. Prietenii ei nu s-au lăsat până n-au strâns textele de pe blog într-o carte.
Prima ei carte.
Sala e plină, Mihnea îmi spune: "scena îţi aparţine". În alte condiţii e o treabă mişto, acum simt că responsabilitatea e prea mare.
De obicei, la genul acesta de evenimente, vine câte un speaker pe scenă şi spune cât de bucuros e el că oamenii din sală au venit şi că el se află acolo.
Eu mi-aş fi dorit să nu fiu acolo.
Pe scenă trebuia să fie Diana Sorescu, iar eu să stau undeva să o ascult şi apoi să aştept la coadă să iau un autograf.

Pe cartea aceasta nu se vor da autografe.
M-am ţinut tare. Bărbaţii vizibil emoţionaţi sunt penibili. Dar m-a dat peste cap o mărturisire a profesoarei de la Sinaia a Dianei, doamna Ştefania Constantinescu: Eu nu i-am şters numărul din telefon.
Am tăcut.
Toţi.



Diana cu Vanilie – The book este un manifest al iubirii, un proiect de suflet lansat de Editura Allfa- Grupul Editorial All. Cartea poate fi  achiziţionată şi online şi din librăriile partenere, nu doar de la târg. 
Întregul proiect a fost susţinut de Editura Allfa, Grupul Editorial All, Air France, Afi Palace Cotroceni, Mihnea Tullea-Marketing Manager Carbon Solutions Global, Magia florilor, Cupcake shop “Prăjiturele”, Ion Mihai Photography.

Mulţumiri speciale: Andreea Marin.
Ileana Voicu Ghinea, Andreea Ibacka,  Iustina Tărăboanţă, Bianca Neve, Andra Spălăţelu, Andreea Scarlat, Mirela Şerban, Constantin Nicolae, Ana Nicolescu–Mămica Urbană, Sorin Duţoiu-ADPM, Robert Hanciarec şi tuturor celor care deja au cumpărat sau vor cumpăra cartea.

Pagina de facebook a cărţii în link: Diana cu Vanilie - The Book 
Back to Top