RAFT PUNK! :) O scurtă la vremea ei face cât zece romane!


Mulți mi-au reporșat că butonul: Ce citesc duce la o listă exagerat de scurtă. Mă bucur că am cititori deștepți și cultivați, așa că am inventat pentru ei rubrica RAFT PUNK. Cu delicatesuri. Habar n-am la ce editură mai găsiți scriitorii pe care îi voi recomanda. Nu am niciun contract cu nimeni pentru promovare și nici nu vreau. NU recomand cărți la modă. Moda trece. Recomand autori. Creiere. Cu câte un titlu sau două care m-au dat pe spate. La propriu. Așa citesc eu. Pe spate. De unde se deduce că n-am prea pus burta pe carte. Poate cartea pe burtă.



Daniil Harms.
Un fel de Andrei Gheorghe ridicat la putere. Terifiant de inteligent. O experiență atât de modernă acum, încât la momentul când a scris putem spune că era un extraterestru.
Excelează pe spații scurte. Nu prea contează pe ce carte pui mâna. Toate sunt OK. Mai multe despre el aici:



Sławomir Mrożek
A scris și teatru, dar n-am văzut nicio piesă  și nici n-am citit vreuna. La cât de bine scrie scurte, la cât de amuzant e și la cât de proaspete sunt situațiile, mă aștept să fie OK. Eu recomand proza scurtă. A nu se citi în metrou. Râzi într-o lume de triști care stau cu tabloidele în mână.


Tudor Octavian
E cam de vârstă cu tata, dar există riscul să fi învățat mai multe lucruri bune de la el decât de la ăl bătrân. L-am întâlnit o singură dată, dar i-am citit aproape toate cărțile. Pe vremuri avea o rubrică: Scriitor la ziar care s-a mutat prin mai multe publicații. Cumpăram ziarele acelea exclusiv pentru textele lui. După ce-i citeam povestirea aruncam ziarul acolo unde îi era locul: la gunoi.
Tudor Octavian e unul dintre fondatorii Cațavencu. Ăla bun de la începuturi, nu tristețea de acum. Nu cred în poșete must have, dar el e un autor must read.
Tot lui îi datorăm și Pictori români uitați

Back to Top