De ce nu există o oră de ecologie practică la școală? Îi pregătim pe copii pentru lumea de mâine? Și dacă nu va mai exista lumea de mâine dacă nu facem ceva ASTĂZI?

  

De ce nu există o oră de ecologie practică la școală? 
Uite! O să încerc să fiu eu prof. Suplinitor. 

Mulți spun că plasticul e un mare poluator. 
Nu e adevărat. Omul e un mare poluator. 
Fără noi plasticul nici n-ar fi existat!

Sigur că reciclarea PET-urilor e o treabă bună, dar una și mai bună e… să folosim mai puține. Plasticul poluează când se naște, poluează mai și când îl reciclăm. Pentru că folosim ENERGIE. 

Consumăm plastic și unde trebuie și unde nu trebuie. De exemplu APA PLATĂ. New York Times, BBC, CNN, Deutche Welle, toate sursele de încredere de pe lumea asta spun că apa plată e cea mai mare șmecherie a secolului. În State a existat chiar un caz în care se vindea apă dintr-un izvor care secase de fapt. Era apă de la robinet în PET-uri de designer.  

Din păcate după multe anchete jurnalistice oamenii dau like și share, dar apoi nu schimbăm nimic! Cărăm în continuare ca furnicile baxuri cu apă. 

Brita salvează lumea. Da' nu singurică :)
N-ai uneori senzația că ești luat de fraier? Vizionează cu sunet până la final. Am testat pe mine!
Posted by Radu F. Constantinescu on Thursday, 12 March 2020

În multe orașe apa de la robinet e destul de bună ca o simplă filtrare să fie suficientă. Brita filtrează nemțește și e testată de mine, de muză, de pisici și - poate cel mai important fiica mea bea apă filtrată cu Brita. 

Un calcul simplu spune că doar familia mea economisește peste 1000 de PET-uri pe an. Cu Brita. 
Fiică-mea v-ar spune că economisim și motorina consumată de TIR-urile care aduc această marfă, dar eu o să mă rezum să vă spun doar atât: dacă nu te interesează să reduci consumul de plastic - că planeta nu e treaba ta - să-ți reduci costurile și să nu mai cari ca un fraier… te interesează? 
Filtrele Brita pentru un an costă vreo 300 de lei. Apa plată vreo 3000. 

Gata. S-a sunat. Cum ar zice nemții: 
Auf viedersehen. 

P.S. 
Pe 22 martie este Ziua Apei. World Water Day. 
BRITA susține acțiunea Reduce Single Use Plastic Bottles. 
Multe PET-uri versus o singură BritaCine câștigă în meciul acesta? Planeta!
Poate chiar am putea începe o revoluție! Să iasă oamenii, dar nu în stradă să protesteze, ci la KitchenShop să-și aleagă fiecare ce model de Brita îi place, să o ia acasă și să o păstreze. PET-urile sunt “aventuri de o zi”. Brita vrea o relație de lungă durată :) 
Tu ce model îți alegi? http://bit.ly/CaniBrita



Back to Top