Lucruri pe care nu ți le spune nimeni înainte să te căsătorești. (și pe care mulți am fi vrut să le fi știut)



Te îndrăgostești de o femeie, dar te măriți cu alta. Uneori chiar la propriu. Lăsând gluma la o parte oamenii își schimbă comportamentul când nu mai sunt “nomazi” sexual. Iar “sedentarismul” emoțional este o provocare pentru ORICE cuplu. Cine spune altfel ori minte, ori nu știe cine muncește în locul lui la fericirea familiei!


Sexul după căsătorie NU este garantat. Un prieten medic glumea că mariajul este cauza majorității migrenelor, doar că niciun studiu al oamenilor de știință britanici nu a fost dat publicității pentru că nici oamenii ăia nu vor probleme acasă…


Primele 3 luni de relație sunt cele mai ușoare. Și următoarele 9 sunt cele mai grele. Pentru că în primele 3 luni sexul ține loc de “Și? Încotro crezi că se îndreaptă relația noastră? 


Comunicarea este foarte importantă în cuplu și pentru bărbați. Dacă nu mai vorbește cu tine, vorbește cu tinere. 


Nu e adevărat că trebuie să te căsătorești cu cineva care are aceleași pasiuni sau scopuri în viață cu tine! Să-ți semene prea mult e moartea pasiunii! Ce trebuie să aveți însă în comun sunt principiile.


Când își dă bărbatul seama că ar trebui să-și salveze căsnicia deja nu mai e de obicei nimic de salvat. Invers, când femeia începe să fie geloasă, în cele mai multe cazuri doar îi dă idei. Bărbații vor să fie vânători, nu prizonieri.


Dragostea nu trece prin stomac, ci prin portofel. Majoritatea cuplurilor se ceartă din cauza banilor mai mult decât pentru infidelități închipuite sau reale. E greu de acceptat, dar femeile știu mai bine. O amică mi-a spus chiar că s-a rugat să găsească pe unul care să câștige măcar cât ea, nu pentru că ar fi avut nevoie de bani, ci pentru că voia să evite circul. 


Căsătoria nu este despre vacanțe împreună. În vacanțe ești compatibil cu toți proștii! Poți avea orgasm și cu un total stranger! Să împarți momentele proaste cu cineva care să te ajute să le duci, acesta e adevăratul test al iubirii. 




Nu e adevărat că prietenii îi alegi și familia nu ți-o alegi. Păi, soțul/soția ce sunt?! Transformarea asta a unui “crush” într-o rudă poate să fie un eșec total sau cea mai frumoasă metamorfoză. 


Un proverb sicilian spune că “Greșelile sunt mari doar când dragostea e mică”. Dacă începi să-i vezi tot felul de puncte slabe, dacă te enervează ticurile verbale ale celuilalt, dacă îți imaginezi că se va schimba după căsătorie NU O MAI FACE! Mai ales noi, bărbații, putem fi schimbați numai cu alți bărbați. 


Doar pentru că multe cupluri din generațiia părinților noștri au ajuns la nunta de aur nu înseamnă că au fost și fericiți. Nu mai credeți pozele acelea frumoase de pe facebook cu oameni bătrâni, fericiți și suspect de frumoși pentru vârsta lor. N-ați observat că se cam repetă aceiași bătrânei? Poate alții nu sunt! 


Problemele din cuplu nu se rezolvă cu o semnătură pe hârtie. Dar pot apărea mai multe dacă refuzi să semnezi :)) Ține minte: Căsătoria e doar un contract și încă unul în care termenii sunt foarte neclari. Căsnicia însă este o negociere continuă. 


Dacă iubita pleacă după o ceartă atât de nasoală încât singura idee care îți vine ca s-o împaci este să o ceri de nevastă… să știi că asta a fost de la bun început ideea ei.


P.S. Save the date! Ne vedem la Timișoara! 
15-17 noiembrie
Târgul pentru mirese organizat de Carmen Caragea & Rayna decor



Back to Top