7 motive să donezi sânge! Fără bullshit!




1 
Primul beneficiu e psihologic! Mulți văd donarea de sânge ca pe ceva riscant. Să riști și să câștigi e foarte tonic pentru psihic. Așa cum este să treci peste o fobie sau o traumă. “Am făcut-o și pe asta!” Să vină viața să o iau de coarne!

2
Sângele tău e testat cu mai multă grijă decât la multe analize plătite! Și e testat gratis. Nu vreau să intru în detalii, dar știți deja că au fost laboratoare la care s-a dus suc de mere în loc de urină și analizele au ieșit PERFECT! Vrea să încerce cineva și cu ketchup în loc de sânge? 

3
Salvezi vieți! Nu câte 3 cum scrie în pliante. Acela e un caz ideal. Dar salvezi vieți pe bune! Ce? Una e puțin? Depinde a cui! Gândește-te că sângele tău ar putea ajunge la cineva din familia ta într-un caz de urgență! 

4
Să donezi regulat îți reduce riscul unor boli de inimă și - după unii cercetători - îți crește și imunitatea. Nu sunt medic și sunt multe “legende”, dar pe asta o cred: dacă donezi e clar că inima ta nu e… de piatră :)

5
Antioxidanții aceia pe care îi cauți prin farmacii s-ar putea să fie bullshit, dar donarea de sânge reglează cantitățile de fier din organism, fier care e în același timp esențial, dar se poate dovedi și un factor oxidant în plus când e prea mare. Cei cu anemie nu pot dona. 

6
Fitness! O donare de sânge egal 500 sau mai multe calorii! Desigur… e mai simplu să le arzi pe bicicletă, dar când te-ai mai putut lăuda să le-ai ars stând pe spate? Nu! Nu-mi spune. Cred că știu :)

Ultimul, dar nu cel de pe urmă beneficiu, este senzația că e FAIR PLAY! Dacă ai avea nevoie de o transfuzie nu ai ezita să accepți sângele și să trăiești. Atunci de ce eziți… să donezi? 

Back to Top