Anti-rezoluții de an nou: Dacă aștepți 1 ianuarie ca să faci o schimbare înseamnă că nu ți-o dorești cu adevărat!




Așa cum, dacă așteptam Valentines’s Day ca să-i spun că o iubesc se mărita cu altul. 

Sau cum nu suntem buni doar de Crăciun, că două zile trec repede și restul de 363 ar fi chiar nasoale. 

Sau așa cum nu donezi sânge doar când e câte o campanie. Ultima dată când am donat n-a știut nici Muza, că spune că exagerez. Știți, de sânge nu e nevoie doar când apare câte o poză cu un copil drăguț pe facebook…

Eu nu m-am lăsat de fumat nici pe 1 ianuarie, nici de ziua mea. Nici nu știu exact când s-a întmâmplat! Probabil atunci când am fost pregătit fără să-mi dau seama. 

Muza, de exemplu, este numită în gașcă “femeia lui acum”. Acum vrea să-i facă mamei ei cadou un câine, acum sună, acum găsește, acum mergem să-l vedem și acum vrem să îl luăm. 
Sunt și riscuri! S-a dovedit că mama ei nu era sigură că vrea un câine chiar “acum” :)))
Din fericire nu reușisem să-l luăm :))

Dar e mai mare riscul ca așeptând momentul potrivit acesta să treacă
Nu cred că în decembrie erau condițiile meteo perfecte pentru Marea Unire. Nici pentru Revoluția-Lovitură de Stat din 89. Dar ele s-au întâmplat când oamenii și-au dorit cel mai mult. 

Pe vremea lui Ceaușescu am auzit un banc care era de fapt o parabolă ce explica de ce nu se răzvrătește românul să-l dea jos pe dictator. Într-o vizită la o cooperativă agricolă de producție un nomenclaturist remarcă un câine ciobănesc mare, tolănit într-un colț,  care mormăia ca și când ceva l-ar fi supărat. 
-De ce mormăie câinele? 
-Apăi s-a tolănit peste steagul cela vechi al partidului comunist care are în vârf secera și ciocanul și cred că i-a intrat secera în coaste. 
-Și de ce doar mormăie și nu face nimic? 
-Încă nu-l deranjează suficient de tare.

Orice zi e bună pentru o schimbare. 
Totul e să fii pregătit și tu. 



Back to Top