Inteligența conjugală: El propune, ea refuză. De ce contează atât de mult?




Psihologii americani, în goana lor după simplificare ca să-i înțeleagă toți proștii, au delimitat doar 3 tipuri de relație cu… relațiile. 
Câțiva aleși (sub 20%) sunt cei SIGURI (pe ei)
Ceilalți se împart în două “temniți large”: EVITANȚI și ANXIOȘI. 

Eu cred că sunt mai multe variante, inclusiv câteva combinații între cele 3, dar după munca de mai mult de o mie de zile și nopți la Psihologie pentru oameni obișnuiți n-am putut să cad de acord cu Muza asupra unei împărțiri și am eliminat total capitolul. 

Plictisitor start de articol, nu? 

Dar esențial ca să înțelegeți următoarea problemă. 
Într-un cuplu căsătorit sau nu, indiferent cine este cel care propune o partidă de sex, refuzul nu este doar un “nu am chef azi” urmat de un “Ah, OK, noapte bună!”


Chiar și în piesa Nu am chef azi (Vama Veche) refuzul nu se încheie prea bine. Ea se simte jignită. El o pierde și ajunge să aibă o nevastă “urâtă și cam proastă”.

După “nu am chef azi” refuzatul începe o sarabandă de întrebări. 
DE CE nu are chef azi? 
Deși variantele “a obosit-o copilul” sau pur și simplu “a fost o zi grea la job” sunt adesea motivele, bărbatul NU se gândește la asta prima dată. Bărbatul se gândește la cine se gândește el tot timpul: LA EL ÎNSUȘI. 
Nu o mai atrag?!
Am făcut ceva greșit? 
Miros a băutură?
Mă pedepsește prin privare de sex? (prost obicei feminin). 
Mai mult, el știe că atunci când vine obosit, beat sau ambele TOT are chef să i-o tragă unei femei pe care o găsește sexy!
Deci nu mă mai găsește sexy!

Toți ne dorim să fim doriți. Un refuz nu ne poate face atât de mult rău încât să cădem din starea de SIGUR în cea de ANXIOS. Dar mai multe refuzuri decât acceptări… cu certitudine ne vor face să fim cel puțin EVITANȚI. 
Și acesta este începutul sfârșitului pentru orice cuplu. 
Sfatul meu? Bărbatul nu trebui să aibă parte de sex “regulat” în căsnicie. Ci de sex BUN. Unele refuzuri sunt de natură să-l întărâte. 
Dar vorbește cu el. Explică-i când nu ai starea necesară și de ce. Spune-i chiar că nu vrei să se plictisească și de-asta “azi nu”. Dar tăcerea nu e un mesaj prea potrivit. 

Sigur că se mai întâmplă și invers. Să propună ea și să refuze el. 
În asemenea momente ea zice “Are o amantă!” 
Ăsta să fie singurul răspuns? Aflăm mâine noapte. La night reading. Că unori adevărul e porno. De-aia se spune “adevărul gol-goluț” :))

Cei care vor să fie anunțați să-mi scrie direct aici: 
Pe cei mai curajoși îi așteptăm la GAUDEAMUS. Să ne bucurăm ;)





Back to Top