Dacă te simt doar în vizită prin viața mea să nu te surprindă că o să-ți prezint doar zonele pentru turiști.Vrei să te iubesc 
sau vrei să depind de iubirea ta? 
Dragostea ta e coarda de siguranță a alpinistului 
sau frângia ostilă a unei spânzurători? 


“They-re gonna hang me in the morning
A'fore this night is done
They're gonna hang me in the mornin'
And I'll never see the sun

I want to warn you fellers
And tell you one by one
What makes a gallows rope to swing
A woman and a gun”
The Arizona Killer
(Katie Lee)

Unul dintre filmele mele favorite, pe care îl recomand oricui vrea să înțeleagă sufletul uman, este un western. 3:10 to Yuma. Greu de crezut că un film cu cowboy poate să atingă esențe? Vezi? Deja gândești superificial. 
Doi bărbați (dar bărbați, nu paie!) se întâlnesc de o parte și de alta a realității. Banditul charismatic și veteranul desconsiderat. Nu știi cu care să ții. Nu știi pentru care să plângi. Până realizezi că tu ești în egală măsură amândoi. 
“-It’s man's nature to take what he wants, Dan. That's how we're born.
-Well, I make an honest living.
-It might be honest,but I don't think it's much of a living…”
Drumul cel mai scurt până la scop este să întinzi mâna și să iei. De câte ori nu te-ai gândit de ce nu se poate? E legal să furi o inimă, dar e ilegal să furi o rochie. Promisiunile neonorate în business te duc la tribunal. Ai ruinat o firmă. Promisiunile neonorate în dragoste nu sunt în codul penal. E inima încă în vestul sălbatic? Atunci nicio femeie nu va fi atrasă de un bărbat fără pistol!
Toate suntem între pasiune și rațiune, într-un ținut al nimănui, și rai și iad, unde cei care se adaptează până la absurd par să prospere într-un trist ritual al dezbrăcării de sine, al lepădării caracterului, această haină veche cu care nu faci o bună impresie în societate. 
Vezi mai multe haine curate, decât caractere. Pantofi cu mai multă personalitate decât posesoarele lor. Și găsești mai multe ouă într-un cofraj decât într-un open space!
Cum să fie ușor să găsești bărbați când e dificil să găsești chiar și oameni? 


Acesta este un fragment din Psihologie pentru oameni obișnuiți
Link comandă cu autografe (al meu și al Muzei) aici: 
https://www.curteaveche.ro/p/psihologie-pentru-oameni-obisnuiti-ediție-de-colecție-vol-1-2

Back to Top