“Principala cauză a divorțurilor este… căsătoria!” Zece motive pentru care după jurămintele în fața popii totul se duce… dracului. (Școala vieții) Ep 1.






  1. Așteptările nerealiste. 

Freud este primul care a sesizat faptul că atât bărbatul cât și femeia speră altceva de la căsătorie. El se referea exclusiv la sex. Nu pot să citez exact (nu mă mai ajută memoria), dar ideea era cam așa: După ce au așteptat ani de zile, atât femeia cât și bărbatul se întâlnesc în pat înstrăinați de propria sexualitate. Zece ani de așteptare pentru câteva secunde dezamăgitoare.
Pe vremea aceea “morala” era o adevărată centură de castitiate. Nu doar actul sexual înainte de căsătorie era condamnat, dar și masturbarea era interzisă! 
Bine, veți spune, dar am rezolvat asta! Și da, și nu. Acum așteptările nerealiste sunt mult mai multe, de la job, poziție socială și până la vacanțe. De parcă ar conta mai mult unde mergi decât cine îți face pozele de instagram :))
Dezamăgirile mirilor au două cauze: 
Minciunile anterioare căsătoriei și Propriile fantezii. 
Pentru amândouă am un singur medicament. Mutatul împreună FĂRĂ niciun ajutor financiar din afară. Veți vedea în episodul al doilea de ce. 
“Tratamentul” ar trebui să dureze măcar nouă luni. Cât are nevoie și un copil să se nască. Cam așa se naște și intimitatea reală între parteneri. Care nu e doar 50 Shades of Grey. 
Este și “dusul gunoiului”, 
planuri diferite pentru 5 seri din 7, 
stres la serviciu descărcat în casă, 
mici anxietăți enervante, 
femei care ridică tonul și uneori 
bărbați care ridică mâna. 
Pentru că, în general, cu cât ne cunoaștem mai mult cu atât ne iubim… mai puțin. 
Și uite așa “porumbeii” se transformă în curci plouate sau, din contră, se iubesc pentru ceea ce sunt, nu pentru ce au vrut la început să pară. 
Doar cunoscându-ne pe noi înșine și partenerul putem lua o decizie corectă. Altfel, greșelile care conduc la sfârșitul căsniciei nu apar după căsătorie. Căsătoria în sine a fost o grșeșală. 
Freud trăgea acest semn de alarmă prin 1907, când noi aveam răscoală. Și în 2018 se mai răscoală câte o mireasă. Bărbatul n-are altceva de făcut decât să se… mire :))
Back to Top