Bookfest-ul s-a desfășurat chiar lângă un târg de funerare! Ce ar putea să însemne asta?







Că autorii au o plăcere diabolică să-și omoare personajele? Cât le-ar da de lucru pompelor funebre unii ca Shakespeare sau Agatha Christie! Ore cum ar da în CV-ul unui cioclu “L-am îngropat pe Hamlet!”. 

Sau înseamnă că “nu toată lumea citește, dar de murit e obigatoriu”?

M-a surprins să nu găsesc un stand al guvernului. Nu la Bookfest, ci alături, la funerare. Că uneori am senzația că ăștia vor să ne îngroape pe toți :)

Unul dintre eroii tinereții mele, Bedros Horasangian, m-a tras de mânecă pe hol: Uite, asta e pentru blogul tău! Mi-a zis el arătând către strania alăturare. Un fel de “dă cu biciu-n ei”. 

Dar cine sunt ei? 

Și ce ne facem dacă “Regele moare?”

Ce ne facem dacă suntem deja într-o țară în care cultura nu mai folosește la nimic? 

Când eram încă în facultate am însoțit o fată frumoasă, dar care picase, la Inspectoratul Școlar pentru repartițiile la profesori suplinitori. Ai citit atent? Fata nu intrase la facultate, dar urma să predea la liceu. Atunci mi s-a părut scandalos, chiar dacă eram îndrăgostit lulea de domnișoara. Acum aflu că 2 din 10 profesori sunt de nota 7. 

Ce valoare are un 10 luat de copilul tău când i-l dă un prof de nota 7???!

La Comic-Con am dat 120 de lei să intru. Aici am intrat gratis. Lume mult mai puțină la gratis… culmea?! 

Cred că influencerii momentului, cei care au ridicat importanța a ceea ce îmbraci peste valoarea a ceea ce știi, trebuie să-și dea seama că trebuie schimbată un pic direcția. Îi provoc pe toți să își convingă urmăritorii să (și) citească. Altfel o să avem doar cimpanzei care dau dublu-click pe poze!

Dacă nu punem preț  pe educație, în 10 ani titlul unui articol ca acesta va fi pe dos: Lângă Expo Funerare a avut loc Bookfest-ul. Într-o gheretă de hotdogi. 


Back to Top