Am publicat bestseller-uri, dar am luat 4 la compunere! Află de ce! Titlul era “Bunicul”…




Oamenii afirmă că iubesc cretivitatea, dar nu e adevărat. Și asta este grav. În mod special când ai profesori care văd copilul ca pe un tramvai care trebuie să meargă pe o șină. 
Aia e “celea cea dreaptă”. 

Prin clasa a III-a ni s-a cerut să scriem o compunere cu titlul Bunicul. Mama a fost dată spre adopție pentru că erau 7 fete, deci nu avea o relație cu tatăl ei. Nu-l văzusem niciodată. 
Bunicul din partea tatălui murise când tata avea 4 ani. 
Mi-a fost rușine să-i întreb despre bunicii invizibili. Așa că am scris despre un om care îmi era ca un fel de bunic adoptiv. Oare poți să adoți și nepoți?  Nenea Stoicescu. Predestinat nume, pentru că nenea Stoicescu înfruntase multe, inclusiv bătrânețea, cu…. stoicism. 

Am scris despre el că tremura cum tremură copacii într-un vânt puternic chiar și atunci când e vreme bună. Vântul care îl mișca venea, pesemne, dinăuntru. 
Am mai scris că nenea Stoicescu, care era croitor, și-a pierdut clientela de când îi tremură mâinile “că strică materialul”. 
Cireașa de pe tort a fost că la final spuneam, ca un copil prost ce eram, că nu înțeleg de ce bătrânețea nu o făcea să tremure și pe doamna Stoicescu… care era sprintenă și băga ața-n ac din prima… deși aveau aceeași vârstă. 

Eram în comunism. Tovarășa profesoară mi-a dat 4(patru) pentru că nu arătam respect pentru bătrâni făcând comparații. 
Poate nu era respect. Dar era grijă. 
Și poate nu era doar bătrânețea. Era ceva pentru care trebuie să mergem la medic și nu o facem. Cu oameni despre care toți am scris câte o compunere:  Tatăl meu. Mama mea. Bunicul. Bunica. 
Ce știi despre boala Parkinson? 



Asociația de Luptă Împotriva Bolii Parkinson a făcut un studiu din care a rezultat că, deși 9 din 10 români au auzit de boala Parkinson, 7 din 10 nu au fost niciodată la un consult neurologic! Nu li se poate întâmpla lor! 
Noi, cei mai tineri, trebuie să înțelegem că nu e suficient să venim la masa de Paște și la Crăciun să ne vizităm părinții. Ci să mergem cu ei și în vizită… la medic. 

Boala Parkinson îți dă viața peste cap. 

Boala Parkinson îți dă lumea peste cap
Domnul Albina suferă de Boala Parkinson de 11 ani. Ar putea fi tatăl sau bunicul tău! Distribuie și tu acest film! #BoalaParkinson #LumeaPesteCap
Posted by Parkinson Romania on Tuesday, 19 June 2018


Nu mergi la control să afli că ești bolnav. Mergi să afli că ești bine. Dar dacă, din nefericire, ai tu o problemă sau cineva drag, n-ai prefera să știi din vreme? Tratamentul e mult mai eficient când boala nu e în stadiu avansat!



Dau cu pălăria de pământ în fața acestor oameni de la Asociația de Luptă Împotriva Bolii Parkinson care au decis să iasă în cea mai aglomerată stradă din București: Au mers la metrou!
Un spectacol de statui vivante cu actori talentați a atras mulțimi de oameni care s-au oprit din goana vieții și - sper eu - au plecat mai departe mai înțelepți. 
Urmează stația La Medic. Cu peronul pe partea dreaptă. 


Află mai multe și susține-i pe acești oameni neînvinși pe pagina de facebook: 



Back to Top